sourze.se

Carola eller B.W.O. vinner Melodifestivalen

"Oavsett vem som vinner och vem som förlorar så är årets startfält i Globen ett av de starkaste på flera år."

Segern i Melodifestivalen står mellan Carola och B.W.O. Den som behöver segern mest är vår svenska superstjärna Carola. B.W.O. är redan på väg att bli superstjärnor i Europa. Andreas Johnson kan i bästa fall hamna på tredje plats. Bidraget "Sing for me" är en skön låt, men den håller inte samma klass som hans tidigare hit "Glorious".

Rednex kaxiga utspel i årets Melodifestival kommer troligen att sluta i fiasko. Låten är nämligen svag och Annika Ljungberg sjunger förskräckligt dåligt. Om de hade haft en låt i samma klass som "Cotton Eyed Joe" hade de kanske kunnat slå alla konkurrenterna. De fattar inte att Eurovisionens telefonröstare har glömt dem.

Magnus Carlsson, liksom Rednex, inbillar sig att hela Europa inte gör annat än går omkring och tänker på Alcazar, och han hoppas bli igenkänd. Sorry Magnus, du kommer att hamna i mitten i Globen, men du kan räkna med en liten hit med din låt.

Kicki Danielssons låt är faktiskt en bra schlager. Det kan bli vad som helst av detta i Globen. Ingen seger eller ingen plats i topp tre, men det är inte omöjligt att allas vår Kicki hamnar någonstans mellan fjärde till sjätte plats och får en sommarhit med sin "I dag och i morgon".

Synd att Linda Bengtzing inte hade en bättre låt för om det finns en tjej som jag skulle vilja se på tredje eller fjärde plats, strax bakom favoriterna, så är det Linda som har jobbat så hårt i så många år att hon, mest av alla, förtjänar framgång. Jag håller tummarna för henne. Dock är konkurrensen ganska tuff för hennes mediokra låt.

När det gäller Björn Kjellman kan precis vad som helst inträffa. Killen är ju folklig som f-n. Hans låt är bra i den genre som den tillhör, men den kan inte vinna Melodifestivalen. Det här är ett fall där "artisten" och inte "låten" hamnat i Globen.

Poodles låt är också ganska bra men jag tror inte på hårdrock i år. Men å andra sidan kan jag ha helt fel om detta - vem vet? Men den som garanterat kommer sist i Globen är Magnus Bäcklund som bara med nöd och näppe hamnade i Globen. Han är glömd på söndag morgon.

Så... Andreas Johnson, B.W.O. eller Carola. Vem vinner? Jag tippar att Carola kommer att vinna tack vare två saker: Hon är Sveriges bästa vokalist och hon har, trots att många påstår motsatsen, en jävligt bra låt som kommer att bli ännu starkare när hon sjunger den på engelska. Men jag vill också tillägga att det kommer att bli tätt mellan Carola och B.W.O. Det är heller inte omöjligt att juryerna svänger hela saken oavsett vad telefonrösterna ger för resultat. Andreas Johnson kommer som sagt på tredje plats.

Oavsett vem som vinner och vem som förlorar så är årets startfält i Globen ett av de starkaste på flera år. Nu återstår bara att se om det blir Carola eller B.W.O. som ger Sverige hedern åter i Aten efter fjolårets fiasko i Kiev.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 17 mar 2006 09:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: