sourze.se

Maktkåta Maria

För snart två år sedan lyckades folkpartiet – med hjälp av Liberala ungdomsförbundet LUF – ragga ännu ett etablerat namn till sin representation i Bryssel.

Kvinnan hette Maria Carlshamre och var fram till dess ledarskribent och liberal-feministisk opinionsbildare i Dagens Nyheter. Maria Carlshamre gick under valrörelsen, till val på att bekämpa kvinnomisshandel och trafficking i Europa. Denna vår framträdde hon också i tv och berättade om sitt liv som misshandlad kvinna.

Efter drygt ett år som EU-parlamentariker, avslöjas feminist Carlshamre för att ha begått skattebrott. Partikamraten, före detta EU-parlamentarikern och tf ledarskribenten i Dagens Nyheter, Marit Paulsson kräver å partiets vägnar sin efterträdares avgång.

Om Maria Carlshamre representerat ett parti till vänster om borgerligheten, vore ett krav på avgång berättigat. Ty dessa partier förespråkar höga skatter och ignorerar dess snedvridning på arbete och kapital. Men nu representerar feminist Carlshamre ett parti som är emot högskattesamhället, därför borde den folkpartistiska ledningen inte tagit hennes pudel så allvarligt, som de gjort.

Det borde anses betydligt allvarligare om ett av partiets toppnamn åker fast för rattfylleri. Ett brott som folkpartisten Johan Pehrson, åklagare och justitieutskottets ordförande, krävt hårdare straff för. Rattfylleri kan som bekant kosta människoliv – det kan inte skattebrott göra, dock är det naturligtvis ytterst olyckligt när politiker oavsett partifärg ertappas för sådana brott.

Tillbaka till Maria Carlshamre, liberal–feministen avgår nu från folkpartiet. Enligt egen utsago: på grund av partiets bristande intresse för feministiska frågor. Luffarnas raggningsförsök misslyckades. Stackars Maria Carlshamre, vad ska hon nu göra?
Ingen fara, hon kandiderar till Sveriges riksdag, för Feministiskt Intiativ FI. Allting går om man bara vill, är feminist och lite kåt förstås; MAKTKÅT.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 03 mar 2006 23:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: