sourze.se

Bygg fångläger för ungdomar

Alla under trettio år är möjliga terrorister och diktaturkramare. Nu måste något göras.

I en krönika om "islamismen i Malmö" berättar Göran Skytte SvD 18/2-06 hur rädd han är.

"Även små grupper kan orsaka stor skada", skriver han. "Historien visar dessutom att små grupper kan få stora massor med sig. … Det är det som gör att man känner tacksamhet om Säpochefen har saken under uppsikt."

Att Göran Skytte skräms av ett fåtal muslimska extremister är trots allt rätt besynnerligt. För det är ju inte bland dessa det stora hotet mot frihet och demokrati finns. Den faran finns på betydligt närmare håll, bland vanliga svenska ungdomar. Dessa är klart antidemokratiska. De är också traditionellt lättledda våldsverkare och vandaler.

Olika undersökningar genom åren har visat att våra ungdomar är ytterst osäkra på att demokrati är det bästa styrelseskicket i Sverige. Färre än hälften brukar svara obetingat ja till demokrati som högsta styrelseform. Medan 53 procent är osäkra. Detta är alarmerande siffror.

Låt oss anta att hälften av landets muslimer hade samma inställning? Landets borgerliga ledarskribenter skulle gå i spinn och på Expressen skulle man ladda revolvrarna. Nu jävlar ska dom ut! Och Göran Skytte, han skulle bli räddare än någonsin.

Att man inte reagerar alls beror uteslutande på att ungdomar är ena fenor på att konsumera, de är bra för tillväxten, och man vill inte stöta sig med en så pass betydelsefull grupp i samhället. Ändå har historien gång på gång bevisat hur farliga ungdomar är.

I början på 30-talet var 40 procent av medlemmarna i tyska nazipartiet under trettio år. De som röstade Hitler till makten var unga kvinnor. När Mao startade den vidriga kulturrevolutionen var det ungdomar som stod för blodbaden och propagandan. 68-rörelsen bestod av ungdomar, liksom Bader-Meinhof. Det var ungdomar som låg bakom Göteborgskravallerna. Listan på ungdomars hat och missdåd mot mänskligheten kan göras lång. Medelåldern på terrorister och självmordsbombare är 21-22 år. Vad säger detta?

Som lök på laxen tror var fjärde ungdom att Förintelsen aldrig har ägt rum. För att ha propagerat samma åsikt dömdes författaren David Irving häromdagen till sju års fängelse av österrikisk domstol. Tanken på att skicka var fjärde svensk mellan 14-18 år till Österrike kanske borde övervägas?

Kriget mot terrorism är ett förebyggande krig. För att stämma i ån måste något göras.

Själv kräver jag att säpochefen sätter alla ungdomar under strängaste bevakning. Läs deras e-post, lyssna av deras mobiler, skugga dem, ge dem utegångsförbud! Man inte kan lita på någon under trettio, alla är möjliga terrorister och diktaturkramare. Historien bevisar detta.

Därför bör Sverige snarast anlägga särskilda ungdomsläger på ensliga platser runt om i världen. Den ryska taigan och bergen i Pakistan kan anses särskilt lämpade för ändamålet. Där ska ungdomarna förvaras tills de förstått värdet med demokrati och frihet. I nödfall kan man alltid tortera dem till ett demokratiskt sinnelag.


Om författaren

Författare:
Roger Lord

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2006 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: