sourze.se

Anna Sjödins story luktar efterhandskonstruktion

"Kom igen allihopa - ni som varit på krogen en lördag kväll vet ju att bartendrar i Sverige inte tillkallar ordningsvakter att kasta ut folk utan att de behövs."

Ord står mot ord, men ursäkta mig mina svenskfödda bröder och systrar, utan att veta mer än vad jag läst i pressen under helgen är jag ganska övertygad om att SSU ordföranden Anna Sjödin var aspackad på krogen i lördags natt. Varför tror jag det? Därför att två 30-åriga svenska kvinnor som går in på en krog sent på en lördag kväll måste ha varit berusade och troligen stökiga om bartendern, efter att förneka dem drinkar, kände sig tvungen att tillkalla ordningsvakten. Kom igen allihopa - ni som varit på krogen en lördag kväll vet ju att bartendrar i Sverige inte tillkallar ordningsvakter att kasta ut folk utan att de behövs. Vi vet också att det är MYCKET SÄLLSYNT att en krogvakt slår en kvinna med batong. Det hela talar för att omständigheterna måste ha kallat för "våldet" mot Anna Sjödin. Med "omständigheterna" menar jag att Anna Sjödin måste ha utfört någon form av våld mot vakten för att han skulle kanna ett behov av att ta fram sin batong. Dessutom är vakten också legitimerad läkare, vilket talar för att sannolikheten inte är så stor att han i onödan skulle bruka våld mot en annan person, särskilt en kvinna. DÄRFÖR tycker jag att Anna Sjödins historia luktar efterhandskonstruktion.

Okej så det var det, men det intressanta med denna historia är inte vem som slog vem utan det faktum att en ung uppenbarligen lysande politiker haft så dåligt omdöme att hon överhuvudtaget låtit sig hamna i denna bisarra situation. Fattar inte tjejen att hon har en politisk position, och i egenskap av SSU Ordförande måste akta sig med sitt uppförande på allmän plats? Omdömet är lika dåligt som exempelvis Björn Rosenbergs omdöme när han gick på porrklubb! Fattar inte Anna Sjödin att i rollen som unga ledande politiker, att allt hon gör fel kan komma att hamna på löpsedlarna och eventuellt skada henne och i synnerhet hennes politiska parti? Har människan aldrig gått kurs i mediaträning?

En annan sak som bör diskuteras i samband med denna affär är yngre svenskfödda svenskars supande på krogen. Kalla mig nu inte för omvänd rasist, men faktumet är att ni super mer än vi invandrare. Vi kan åtminstone ta ett eller två glas vin, men ni tycks inte vara nöjda förrän ni druckit upp hela jävla flaskan! Det ingår i er alkoholkultur och därför är det inte alls förvånansvärt att sådana som Anna Sjödin hamnar i denna typ av pinsamma situation. Hon. liksom de flesta svenskar har lärt sig supa vid ung ålder. Ju mer man super desto kaxigare blir man och det är sannolikt att det blev så. Kaxigheten övergår ofta till stökighet som i sin tur kan ha lett till att bartendern tyckte att Anna och hennes väninna hade fått nog att dricka. Den sannolika versionen är att de protesterade högljutt och därför tillkallades vakten.

Och nu till det som jag tycker är mest oroväckande i hela historien, nämligen hur Anna Sjödins kompisar inom politiken, utan att ha den minsta susning om vad som egentligen hände, självklart och solidariskt tar hennes parti och håller henne om ryggen. Känner ni igen förfarandet på den politiska arenan? Hur många gånger har vi inte hört uttrycket "Jag har fortsatt förtroende för XX"? Vidare tycker jag att det är så jävla "typisk" hur den här tjejen, som MÅSTE ha varit full för att allt detta skulle kunna hända, nu försöker se ut som och bete sig som en stackars liten jänta som är fullkomligt oskyldigt. Hon spelar på sin "svenskhet" mot en mörk invandrare genom att vända sig till den låga nivån att påstå att han skulle ha kallat henne för "luder", "jävla svensk hora" m.m. Jag har svårt att tänka mig att en utbildad kille, som är läkare och extraknäckar som ordningsvakt, skulle använda denna typ av ord. Det är klart att vissa vakter kan vara fula i mun, men i det här fallet tvivlar jag på Annas historia med tanke på killens profession och det faktum att han bott i Sverige sedan han var 4 år gammal, vilket talar för att han är uppväxt bland svenskar. Dessutom är han iranier, och för er som inte vet kan jag upplysa er om att iranier är de minst aggressiva asiatiska invandrarna i Sverige.

Det är ju klart att vi inte kan veta exakt vad som hände, det vet bäst parterna själva, men när det gäller bedömning om trovärdighet, särskilt i en rättsprocess om nu detta går så långt tror jag att Anna Sjödin kommer att åka dit så att det svänger, särskilt om bartendern och övrig personal vittnar om att hon var full och stökig! Om allt detta gör henne till en dålig SSU ordförande tvivlar jag på och jag tycker att hon bör, på grund av sin unga ålder får en chans, för det är osannolikt att hon någonsin kommer att supa på stan igen. Men det skulle se bättre ut för henne om hon säger hela sanningen, vilket jag misstänker att Anna Sjödin inte gör.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2006 12:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: