sourze.se

It

Re Roger Lords USAs Demokratiska Kollaps. Det här var egentligen ett svar som en kort kommentar till Roger Lords USA:s demokratiska kollaps. Tyvärr blev det lite för långt.

Its all about the media. Re Roger Lords Amerikanska Kollaps.

Det handlar om att vara puck etta.
Republikanerna var först med att "äga" det traditionella media. De insåg redan på ett tidigt stadium hur viktigt det vara att "äga" och vinna fighten om media. På ett mästerligt och brilliant sätt så satte Atwater och nu senare Karl Rove focusen och en agenda på att kunna ta över media.

Idag finns det inte en stad inte en by som har en närradio station som ägs av en kristen organisation och sprider republikanernas budskap. For God Sake Fox news sänder ju till och med här i Sverige. Hur sjuka är inte Bill OReillys program. Har ni sett dom? Är det de värderingarna vi skall ha här?

Så vad gjorde Demokraterna? Jo, först så gjorde dom gjorde ingenting sen gjorde dom ingenting och efter ett tag gjorde dom absolut ingenting. Sen kom Howard Dean och Joe Trippi med skapelsen moveon.com 3 milj medlemmaroch Jeromy Armstrong med myDD.com och Markos Minolitsas med Daily Kos, världens största politiska forum www.dailykos.com

Det är inte svårt att förstå att demokraternas chans att komma fram och vinna val står och faller med internet.

Just i detta valet som kommer nu här hemma i Sverige tycker jag skönja samma sak för vänsterblocket. Sossarnas, vänsterns och miljöpartiets chans att vinna detta valet står också och faller med internet. Det är som vanligt våra svenska fackföreningar med IF Metall i spetsen som likt Howard Dean har hittat en ny innovativ väg att gå och valt att gå den. Vad vi ser nu är början på en kulturrevolution på internet om politiska värderingar, om vad som är rätt och fel. Vad vi kan lära av Howard Dean och Daily Kos är att den vänstra delen av den politiska skalan just nu är puck etta. Det finns faktiskt ingenting idag som talar för att Republikanerna och våra svenska högerpartier skulle vinna detta just nu. Karl Bildt var innovativ och mycket framstående på internet all heder åt honom i just detta ämne. I bet that Moderaterna saknar honom just nu. Problemet för moderaterna är att Karl Bildt inte faller för neo-cons som Anders Borg Reinfeldts hjärna motsvarigheten till Karl Rove och Fredrik Reinfeldt. Idag så slår blogosfären tillbaka stenhårt på "Arbetarnas Parti" just därför att sådana lögner inte funkar på internet. Inte ens i USA och absolut inte i Sverige. Svenska PR byråer och lobbyister som Prime PR ligger hopplöst efter i konsultandet åt moderaterna när det gäller "medborgarnas media". En sak har dom dock lyckats med och det är ju att använda sin strategi med Lunarstorm som inkörsport till våra ungdomar när det gäller högerpropaganda. Lunarstorm är ju hårt knutet till Prime PR/moderaterna/nyliberalerna.

I juni läggs internetstrategin för Demokraterna inför detta årets val. När kommer sossarna, vänstern och MP att lägga sin strategi för att vinna valet på internet?. Jag kan garantera er att dom inte ens har tänkt tanken. Det har inget politiskt parti gjort än, förutom den lokala kommunpolitikern Kristdemokraten Larry Söder i Kungsbacka. Han är nog den enda politikern i Sverige som har en renodlad och uttalad strategi om hur man vinner val på internet.


Om författaren

Författare:
Markus Fors

Om artikeln

Publicerad: 20 jan 2006 17:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: