sourze.se

Och se… allting är nytt

En ny dag har vaknat. Världen slår upp sina trötta ögon och tittar sig omkring. Faktiskt - är inte allting nytt? Lyser inte solen med ett alldeles speciellt sken idag?

Vi skakar av oss bakfyllor, negativa funderingar och oro. Positivismen skall nu ta plats i våra tankar. Glasen är inte längre halvtomma, utan halvfulla. Vi ska se våra liv i ett nytt ljus. Det ska bli en ändring i år - något nytt skall komma in i våra liv.

År 2006… Så mycket att göra - så lite tid. Nyårslöften skall realiseras och drömmar slå in. Det enda som egentligen har hänt, är att året kantats av ett nytt nummer. Femman har blivit en sexa.

Vissa kanske nöjer sig med att summera det gamla året tillsammans med tevenyheterna och läser på sin höjd något kvällstidningshoroskop, medan andra förvandlas till andliga mystiker som summerar det nya året med hjälp numerologins magiska regler.

En sak har vi dock alla gemensamt; förhoppningen om det nya årets möjligheter. Det ligger en kraft och magi i övergången till ett nytt år. Allting ska göras nytt.

Almanackan för 2006 öppnas med andakt. Framtiden ligger där öppen och sidorna i din nya almanacka längtar efter att bli fyllda av underbara möten; av glädje, skratt och liv och lust. Den gamla kluddriga boken för 2005 är ett minne blott. Ett kulspetskaos av missade möjligheter. En illusionernas bok! Nej, ut med det gamla och in med det nya!

Vi kanske inte klarar av att uppfylla alla nyårslöften och önskningar vi har för en blomstrande framtid år 2006, men som det gamla ordspråket säger - bättre lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge...

Gott Nytt År


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 01 jan 2006 12:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: