sourze.se

Sjunger någon bättre än Carola?

Tjänar någon mer pengar på kristen tro än Carola?

Först citat:
"Affischen för hennes pågående "Jul i Betlehem"- turné har fått debattörer att dra paralleller mellan Carola och Kristi brud.
- Vem vill hon Carola vi ska tro att hon är egentligen? Svaret är: Hon vill att vi tror att hon är Kristi brud. Jesus tjej, skrev Anders Westgårdh i sin kolumn i Aftonbladet.

Skribenten Ulrika Stahre gör också jämförelser med Kristi brud och tycker att Carola banaliserar
tron." Så skriver Aftonbladet 051216

Sedan en månad tillbaka har jag funderat på hur långt man får driva kristen reklam. Carola uppträder som någon slags Jungfru Maria i stora annonser överallt. Hon gör reklam för sina cd och för framträdanden på stora arenor inför julen eller Christmas. Carola har alltid gjort stora pengar, nu kommer de formligen att spruta in.

Jag anser att präster och pastorer som förkunnar budskapet ska ha en vanlig anständig lön. Reglerad av en kyrka/församling. Men jag kan inte anse det rätt att en sångerska ska tjäna obekant antal miljoner kronor på det kristna budskapet. Även om hon ibland berättar att hon understödjer barnhem och liknande. Hon har även delat ut julmat och julpaket utanför varuhus i Stockholm. Jag tror att Carola gör detta med hjärtat, men det ger också extra publicitet. Bra för hennes affärer.

Men grundfrågan är ju om spridandet av evangeliet ska ske med hjälp av ett synnerligen vinstdrivande privat företag, där Carola kan kvittera ut hur mycket som helst? Vad anser Du?

Men Herre Gud vad hon sjunger fint!


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2005 17:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: