sourze.se

Hets mot kontroversiella åsikter

I Debatt på tv häromveckan diskuterades det oberättigade i att försöka hetsa mot dem som privat och enskilt beter sig annorlunda än de flesta homosexuella.

Med anledning av detta kom jag spontant att tänka på debatten om mäns våld mot kvinnor som pågick inom massmedia och på Sourze för en tid sedan. I dessa reportage, artiklar och kommentarer var det för mig förvånande många som mycket kategoriskt uttalade åsikten, att alla män borde känna sig skyldiga till att det över huvud taget förekommer, att vissa män utövar våld mot kvinnor.

Anser då alla dem som tycker att alla män har skuld till våldet mot kvinnor - som en konsekvens av dessa bisarra åsikter - att alla människor bör känna stor skuld till att det förekommer homofobi och rasism?

När de själva frenetiskt påstår sig bekämpa homofobi och rasism, verkar förvånande många av dem ha en till synes påtaglig intolerans mot människor med åsikter som avviker från det politiskt korrekta och de verkar då ha väldigt lätt för att kategoriskt stämpla dessa människor som rasister och homofober. Något som jag då ofta spontant undrar över är; har de kanske själva en hel del skumma lik i garderoben? Är det kanske så att det är många av dem själva, som går omkring med envisa och svårbortträngbara skuldkänslor av homofobi och rasism, och som de då försöker dölja genom att ivrigt försöka hävda motsatsen?


Om författaren

Författare:
Uno Hansson

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2005 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: