sourze.se

Låt barnen läsa mer svenska i skolan

"Tänk om de som har ont i magen för att de kan få en fråga eller blir stökiga för att dölja att de inte gjort läxan kunde känna sig lite tryggare."

Om det nu är så att jag verkligen kan lita på vad som står i tidningen, i detta fallet Kvällsposten, tyvärr, så gick 5 procent av niorna ut i våras utan att ha godkänt i svenska.
Min yngste son går i sexan och lär sig spanska. Han kan om han är dålig i engelska få detta omvandlat till förstärkt engelska men inte något annat. På min tid, lite efter tyranosaurus rex, hade man ett extra språk i högstadiet, men inte förrän då.

De flesta som hade läst ett extra språk i högstadiet sa senare i livet, "Jo, jag hade tyska men minns inte något av det." eller något liknande.

Vore det inte lite mer klokt att man använde dessa timmar i alla fall i sexan till förstärkt svenska eller läxhjälp för de som ville ha det. Det finns faktiskt många barn som inte vill något hellre än att kunna räcka upp handen och kunna något för en gångs skull, barn som av olika anledningar ofta inte kan.

Tänk om de som har ont i magen för att de kan få en fråga eller blir stökiga för att dölja att de inte gjort läxan kunde känna sig lite tryggare.

Nu grundar jag givetvis detta på en uppgift i Kvällsposten som sagt, men det kan väl högst slå fel på cirka 5 procent.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 06 dec 2005 10:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: