sourze.se
Artikelbild

Sex var bättre förr

På den tiden var svenska kvinnor kåta, blonda och hade stora bröst. Allt var egentligen bättre förr.

Då och då dryftas frågan om det var bättre förr. Det klart att det var bättre förr är det enkla svaret.

På den tiden levde vi i en mångkulturell värld. Vi visste hur andra folk var. Och vi hade självinsikt, en viktig egenskap om man ska utvecklas som människa.

Låt mig exemplifiera med oss själva. På den tiden var svenska män tysta, starka och verklighetsnära. Svenska kvinnor var kåta blondiner med stora bröst och trötta på tysta, starka och pragmatiska män. En krånglig kombination, det förstår säkert alla, som dock skapade spänning och variation i tillvaron.

Det var spännande att resa på den tiden. Inte som nu när alla ser likadana ut. Andra folk var oss väldigt olika. Ju längre bort man reste, desto olikare blev människorna. Kom man tillräckligt långt bort var det osäkert om de ens var människor.

Norge låg dock lika nära då, som nu. Norska män var sjömän eller fiskare, ganska fattiga. Norges kvinnor såg alla ut som Doris Day med fräknarna och allt. Visserligen var norskorna också blonda. Men ingen hade hört talas om att de var kåta eller att hade särskilt stora bröst. Däri låg en stor kulturell skillnad.

Vi åkte till England. Engelsmän var gentlemän och intresserade av kricket. Artiga, belevade och bildade. De talade engelska så alla kunde förstå. Inte som nu när det tar en halvtimme innan man fattar vilket språk huliganen bredvid pratar. Engelskorna hade långa vita hästansikten, böjda näsor, stora munnar och sneda tänder. De hade ingen ordning på hårfärgen. Antingen var de blonda, rödhåriga eller cendré. De hade stora fötter och platta skor. Engelska kvinnors sexualitet var undertryckt på något konstigt vis. Men de förvandlades omedelbart till flammande nymfomaner så fort någon blåste på deras flämtande låga.

Italienarna var bekymmerslösa och gestikulerade på ett särskilt och uppkäftigt sätt. Italienskorna var mörka med stora bröst och alldeles osedvanligt kåta, rentav eldiga, då förstår ni. Tyska män drack alltid öl, åt korv och saknade humor. Detta berodde på att deras kvinnor varken rakade armhålor eller ben. Ingen visste om den tyska kvinnan var kåt eller inte. Hur skulle man hitta bland allt hår? Inte konstigt alls att tyskarna blev nazister.

Ingen åkte till Irland. Irland var ett u-land. Irländare var alltid packade och deras kvinnor var smutsiga och höll på sig av religiösa skäl. Tjeckerna var fega och ungrarna var pessimistiska. Ungerska män påstods ha enorma hästkukar. För säkerhets skull undvek resenärerna ungerska kvinnor, man visste ju inte vad de hade att jämföra med. Spanjorerna var dystra och spanjorskornas eldiga ögonkast fick man akta sig för om livet var en kärt. Bulgarerna var efterblivna och om deras kvinnor visste man ingenting annat än att de var osedvanligt fula. Grekiska män var grälsjuka. Grekinnorna var prostituerade, små, tjocka, med grova lår och tunga bröst. Fransmännen ägnade sig åt myckets snack men lite verkstad, medan fransyskorna! - oh la la - inga kunde vicka på stjärten som fransyskan!

Ja, så där var det förr. Bättre, alltså. Förr i tiden fanns heller inte så många fördomar, som det finns idag.

Härom dagen hörde jag förresten någon säga att kvinnorna i Libanon är blonda, kåta och har stora bröst. Hur hänger det ihop? Lever vi i upp och nervända världen, kanske?
Om författaren

Författare:
Roger Lord

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2005 19:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: