sourze.se

Stoppa upp ismerna där de hör hemma

Om feminsim och annat.

Patetiskt. I den generaliserande värld om män där feminister ofta hamnar är det svårt att möta den typ av svepande generella påhopp som Birgitta O kör med. Men som en hypotetisk talesaman för samtliga män kan jag säga:

- Vi gillar inte spinkiga tjejer. Skyll inte detta ideal på oss. Titta på "Damtidningarnas" framsidor, smala spinkiga blondiner. Det finns betydligt mer dampress än den som kallas avklädd manlig som exponerar kvinnor den manliga exponeringen är i och för sig grövre och som sannolikt också påverkar unga kvinnor mer.

- Vi förtrycker inte kvinnor, vi älskar dem några kan inte hantera sin kärlek så den kantrar till förtvivlan och våld - beklagligt, men det gäller inte alla

- Det finns ett antal korkade kvinnor, precis som det finns ett antal korkade män. Förväxla inte synpunkter på personlig dumhet med att döma ett helt kön.

- Har alltid trott på jämställdhet och jämlikhet. Feminismen som begrepp ogillar jag rent semanstiskt - även om jag inser att min tolkning av begreppet inte är den gängse. Men den nu politiskt etablerade feminismen handlar inte längre om jämställdhet, den handlar om kvinnlig elitism.

- Låt oss verka tillsammans för ett gott samhälle och ett bra klimat för barn, kvinnor och män. Låt oss vara överens om att inte döma alla män på grundval av vad några idioter gör, låt oss då inte heller döma alla kvinnor på grundval av vad några andra idioter gör.

- Vem har sagt att alla femister är fula? Samma typ av uttalanden som att vi män är talibaner. Kanske kul i en del kretsar men men ....

Så Birgitta varför inte släppa den populistiska feminismen och stoppa upp den där den hör hemma.... I ett museum över ismer som inte leder någonstans. Ismer som förenar fördomar med förtryck av individer. Ismer som alla har det gemensamt att de förefaller stå för något bra, men när de blir synade så är de ett sätt för en minioritet att försöka ta hämnd på en majoritet. Folkpartister brukar gilla frihet - så varför fastna i en ISM. Borde inte dessa få somna in tillsammans med det blodiga 1900 talet?


Om författaren

Författare:
Per Bengtsson

Om artikeln

Publicerad: 21 okt 2005 12:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: