sourze.se

Pistvakt - serien blir i filmformat seg och tråkig

"Jag som brukar lita på att Jähkel är en jäkel på att underhålla, förvånas av att uppskatta Tomas Nordströms fega och obstinata Olle mer än någon annan karaktär."

Film: Pistvakt
Betyg: G-
Manus: Lars Lundström
Regi: Stephan Apelgren
I rollerna: Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Norström

Eftersom jag själv gillar serien och bara har hört lovord gällande pjäsen på samma tema, var mina förväntningar på denna film högre än på många andra svenska filmer. Faktumet att Stephan Apelgren Sunes Jul, Sunes Sommar regisserat drog inte ned hoppet om en underhållande film. De tre bröderna Marklunds liv och leverne i Svartlien är något som min familj sedan länge följt i soffan med varsin kaffekopp.

Efter tjugo minuter är mina drömmar krossade. Kaos har byggts upp så snabbt och ickeengagerande att jag tappat intresset totalt. Det händer så mycket att man inte hinner bry sig om något. Dessutom känns många av de intensiva scenerna väl skrämmande för barn; ångest är något man lär sig snappa upp redan i vaggan.

Resten av filmen spinner på lågvarv, trots inslag av livshotande element och överraskningar som tyvärr är lätta att förutse. Inte ens brödernas livfulla dans, snygga miljöer kring huset eller den karaktäristiska musiken kan lyfta detta lågvattenmärke till filmatisering.

Den lågmälda humor jag tycker så mycket om i serien blir i filmformat seg och tråkig. Ett avsnitt på TV ger mig mer skratt än hela filmen. Jag som brukar lita på att Jähkel är en jäkel på att underhålla, förvånas av att uppskatta Tomas Nordströms fega och obstinata Olle mer än någon annan karaktär.

Anledningar att se om serien istället för att se filmen:
· Dramatiken du finner där känns befogad
· Skrattchanserna ökar avsevärt
· Du sparar pengar


Om författaren

Författare:
Camilla Holst

Om artikeln

Publicerad: 07 okt 2005 13:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: