sourze.se
Artikelbild

Jonah i Idol2005: "Carola är min förebild"

"Den negtiva kritik jag har fått hittills av idoljuryn har varit mestadels befogad. Jag bygger upp ett slags mur för att jag ska kunna vara så cool och avslappnad som möjligt och kunna "leverera" när jag går upp på scenen..."

Jag tänkte berätta lite om hur jag ser på kristenheten och ett ev idolskap. Jag har förstått att en del TV-tittare undrar över det och det har ju varit tydligt att kristenheten betyder en hel del för mig. Finns det en motsägelse? Typ att vara idol är för egofixerat om man är djupt kristen?

Vet inte hur jag ska börja... men de är klart att det påverkar mig, att jag är kristen. Jag kommer ju inte sjunga vad som helst utan vill ju ha en mening i mina texter inte en massa trams om hur jag har sex med den ena eller den andra eller hur jag förför en massa tjejer i sängen. Det är liksom inte min typ av musiktexter.

Annars är jag inte så annorlunda förutom att ja inte svär, dricker eller röker. Ska man vara en idol, en förbild, så försöker jag sträva efter att vara en så bra sådan som möjligt och de är viktigt i dagens samhälle med allt sex och våld som faktiskt är det som säljer. Det ska bli kul om jag går så långt att jag får göra något annat och visa Sverige att man kan vara kristen och idol samtidigt. Se bara på Carola. Hon är för mig ett bra exempel på hur man kan lyckas med att vara båda delarna. Jag tror det är viktigt att visa vad man verkligen står för, annars blir man inte tagen på så stort allvar.

Den negtiva kritik jag har fått hittills av idoljuryn har varit mestadels befogad. Jag bygger upp ett slags mur för att jag ska kunna vara så cool och avslappnad som möjligt och kunna "leverera" när jag går upp på scenen och det kan tydligen ibland uppfattas som någon slags arrogans. Jag ska försöka att slappna av ännu mer och bjuda in tv-tittarna in i själen och få de att känna sig delaktiga i det jag gör på scenen. Jag är en väldigt ödmjuk person privat så jag tar kritiken med en nypa salt. Men jag har samtidigt otroligt höga krav på mig själv för annars tror jag inte att jag kan utvecklas. Det bara är så - och de är nog anledningen till att jag har den tekniken och rätt hyfsade sångröst jag har. Jag tycker det är bra med kritik från juryn för de har ändå en rätt bra bild av hur och vad jag ska göra för att bli den idol jag hoppas på att bli, men det är tio duktiga deltagare kvar så vi får se hur det går. Det återstår att se som jag brukar säga.


Om författaren

Författare:
Jonah Hallberg

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2005 23:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: