sourze.se

Topplistor suger!

Jag låter mig inte styras av topplistor, jag vägrar bara.

Så långt tillbaks jag kan minnas har jag aldrig låtit mig påverkas av topplistor, eller hur mycket media rosar en film eller bok. Har människor i min omgivning sagt att man måste bara se den filmen, eller måste bara läsa den boken, ja, då har jag låtit bli. Varför vet jag inte riktigt, det är inte genomtänkt på något speciellt sätt, det har bara blivit så.

Så ni kan givetvis förstå att när Da Vinci Koden började härja överallt så åkte mina skyddsmurar upp direkt, och om inte det hade hjälpt så har jag ändå alltid tyckt att böcker som inte handlar om riktiga händelser för allt i världen aldrig skulle kunna ge mig något. Varför skulle jag vara intresserad av att läsa om t ex en mordutredning eller något sådant som aldrig har hänt? Något som någon bara har suttit och fantiserat fram, nej inte jag inte.

En kväll var jag hemma och hälsade på en fantastisk person som heter Sandra, och trots att hon gärna läser massor av icke sanna skildringar, så är hon trots allt den
klokaste kvinnan i min nära bekantskapskrets, så när hon sträcker fram "Änglar och demoner" och säger att "Jag tycker att du ska läsa den här boken, den är jättebra", så skulle jag kanske kunna säga min mening om icke sanna skildringar, men med kunskapen om hur hon är så hade jag inte kommit hem utan boken, men väl några timmar senare med boken i hand och övertygad om att jag haft fel. Samtidigt ger hon mig boken på engelska vilket ger mig känslan av att om jag inte tar emot boken kan det tolkas som om jag inte läser engelska, som är mitt hemspråk, och det slår mig att hon kanske tänkt genom det här innan, men jag är inte riktigt säker, utan som vanligt osäker.

Den enda möjligheten för mig att läsa den här boken blir genom att jag får höra att de flesta läst Da Vinci Koden först, trots att den kom efter Änglar och Demoner, vilket i sin tur betyder att jag simmar mot strömmen om jag läser Da Vinci Koden sist. Det här blir ju faktiskt acceptabelt trots allt.

Det jag inte var beredd på var den otroliga läsning jag hade framför mig, böckerna är helt fantastiska, hur mycket har jag gått miste om här i livet med mina knasiga inställningar som jag inte vet varför jag har, det enda jag vunnit genom att gå mot strömmen är tydligen att jag sparat en massa pengar, för jag tyckte nämligen att Da Vinci Koden var så bra att efter att ha köpt och läst den, så köpte jag den illustrerade versionen som ger en helt annorlunda upplevelse, och som om inte det räckte sitter jag nu och läser "Vad är sant i Da Vinci Koden" ännu en bok om samma bok. När jag tittar i min plånbok vet jag inte om jag ska säga "Tack Sandra för att du öppnade mina ögon" eller " Se nu vad du har ställt till med". Nåja, det blir givetvis det första, men någon helt ny människa ska jag ändå inte bli, jag ska inte se Masjävlar, de är för många som sagt att den är bra.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 26 aug 2005 16:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: