sourze.se

"Tarzan 2" - Disney - ett bra ideal!

"Även denna gång är det Phil Collins som står för musiken och budskapet är detsamma: var dig själv! Ett ideal som står sig väl i floden av gör-om-mig-program och förnedra-mig-i-en-dokusåpa-så-får-jag-gå-på-kändisfester-ett-halvår."

DVD-Recension
Titel: Tarzan 2
Betyg: 3 av 5
Land/år: USA, 2005.
Genre/tid: Animerad, 68 min.
Röster: Lance Henriksen, Glen Close, Ron Pearlman, m.fl.

När man är liten kan det vara svårt att hävda sig. Särskilt i djungeln. Den lille Tarzan vill imponera på gorillahannen Kerchak och bevisa för sig själv att han har en plats i apflocken.

Detta är uppföljaren till den animerade succéfilmen Tarzan från 1999, producerad av Disney Pictures. Även denna gång är det Phil Collins som står för musiken och budskapet är detsamma: var dig själv! Ett ideal som står sig väl i floden av gör-om-mig-program och förnedra-mig-i-en-dokusåpa-så-får-jag-gå-på-kändisfester-ett-halvår. Efter att ha utsatt sin mor för fara ger sig Tarzan ensam ut i djungeln och hamnar snart vid det Mörka berget där det farliga monstret Zugor döljer sig. Vännerna Tufs och Tantor söker sin vän medan Tarzan står öga mot öga med Zugor, något som kommer att förändra livet för alla i djungelbyn.

En mycket sevärt alternativ för en familjekväll med småbarnen eller en juste slötittarfilm då du känner dig lite blödig och har överseende med de ibland svulstiga balladerna.

Betyg: 3 av 5


Om författaren

Författare:
Per Hånell

Om artikeln

Publicerad: 26 aug 2005 17:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: