sourze.se

Varför begår unga självmord?

Är det verkligen sant? Att så många ungdomar gör det?

Har precis kommit hem från Karlshamn där jag köpt en stuga, mina barn och min fru har med mig upplevt fantastiska dagar där vi egentligen bara var tillsamans. Vi har skrattat åt allt möjligt, ibland tramsiga saker och ibland fantastiskt roliga saker, för en stund glömde jag omvärlden och tillät mig för första gången på länge att ha kul.

På hemvägen får jag ett samtal om en ungdom som tagit livet av sig. Livet sa plötsligt "har du glömt hur mycket som suger i världen under tiden du har kul?" Ja, faktiskt gjorde jag det för en stund, varför i helvete måste ungdomar må så jävla dåligt att de tar livet av sig? Förlåt att jag svär men i vissa maträtter krävs starkare kryddor.

Har de ingen som älskar dem? Att man kan må dåligt det kan jag förstå, men jag har varit där det är som mörkast, tro mig om jag hade tagit livet av mig i 17 eller 18 års åldern så hade de flesta sagt "ja det kunde man ju förstå att det skulle sluta så", men så blev inte fallet. Var är skillnaden mellan mig och de som begår självmord? Jag vill verkligen veta det. Är många påverkade när de gör det? Allt förstärks så starkt med alkohol och annat, det hade väl kunnat förklara en del, men om det inte är flertalet som är påverkade, ja, då måste jag säga "Vad fan håller på att hända?"

Jag skrev till socialminister Berit Andnor härom dagen att jag gärna kunde åka runt till olika arbetsförmedlingar i Sverige och hålla föredrag om hur fan man hittar gaisten, till de ungdomar som är långtidssjukskrivna av psykiska skäl, för de var tydligen väldigt många. Jag vet hur man vänder på skiten, det är svårt men det går. När jag säger att allt är möjligt så är det faktiskt det, tro mig.

Visst tusan kan livet vara ett rent helvete, men sen kan man ju inte sjunka längre, the only way us up.

Finns det någon som vet varför denna drastiska ökning av självmord bland ungdomar finns, eller kanske har en idé, så skriv gärna så att vi kanske alla kan hjälpa till att minska dessa händelser, det får ju bara inte fortsätta.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2005 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: