sourze.se
Artikelbild

Bekämpa arbetslösheten, inte de arbetslösa!

"Att omvandla utgifter för arbetslöshet till jobb i offentlig sektor är en vinst för hela samhället. Vi vill att 200 000 nya jobb skapas i offentlig sektor."

Sourze har bett ledarna för riksdagspartierna om att kortfattat redogöra för sina partiers respektive recept för att få ner arbetslösheten i landet. Först ut är Lars Ohly för Vänsterpartiet

Det är arbete som skapar välstånd, för såväl individer som samhället. Därför är kampen för fler i arbete vår viktigaste uppgift och vi har en lång rad förslag.

Vänsterpartiet vill föra en ekonomisk politik där arbete åt alla är målet. Full sysselsättning ska gå före inflationsbekämpning. Utgiftstaken i statens budget ska bort eftersom de motverkar offensiva välfärdssatsningar. Den ekonomiska politiken ska stimulera efterfrågan och uppmuntra till hållbara investeringar så att fasta och varaktiga jobb skapas.

Den offentliga sektorn, vår gemensamma sektor, är den bästa motorn i utvecklingen mot ett solidariskt samhälle. Att omvandla utgifter för arbetslöshet till jobb i offentlig sektor är en vinst för hela samhället. Vi vill att 200 000 nya jobb skapas i offentlig sektor. Det handlar inte om att skapa sysselsättning för sysslolösa utan riktiga välfärdsarbeten som vi alla har nytta av.

Vänsterpartiet vill också ha offentliga investeringsprogram för miljövänlig infrastruktur och stimulera bostadsbyggande. Detta skapar nya jobb både inom både offentlig och privat sektor. Vi har dessutom en lång rad förslag till satsningar på forskning och utveckling, på energiomställning och miljö samt förbättringar för småföretag som kan vara en viktig motor för fler i arbete.

Hand i hand med kampen mot arbetslösheten går kampen för en förstärkt arbetsrätt, rättvisa löner och bättre villkor i arbetslivet. Det är arbetslösheten, inte de arbetslösa som ska bekämpas därför avvisar vi alla tankar på sänkta ersättningar. Vi är övertygade om att rättvisa är produktivt.


Om författaren

Författare:
<img src= Ohly

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2005 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: