sourze.se

Cyklister och hundägare

Jag vill inte generalisera om dessa grupper. Bara att ca 80 procent är stollar. Minst. Och då tar jag till i underkant.

Åtminstone gäller det i Stockholm. Laglösheten är total när det gäller cyklister. "Det är som i vilda västern", säger tf närpolischefen Mikael Helander i Katarina till lokaltidningen. En annan polis säger: "Det är nästan på sandlådenivå. Att vuxna säger sig inte känna till de enklaste reglerna är förvånande".

Rödljus är inget som gäller för de bilhatande och miljövänliga cyklisterna. Det gäller bara för andra. Gångtrafikanter skall dessutom vara så förbannat vänliga att masa sig från gångvägar och trottoarer, där cykelförbud råder, när de med löjliga huvudbonader och cyklar i klassen 10.000 kr, kommer åkande. Gärna två i bredd.

Någon kanske tror att det här är ett ungdomsfenomen? Icke sa Nicke. Det här är vuxna människor som anser sig vara utvalda att ha en särskild men outtalad rätt i trafiken. Vi andra skall bara anpassa oss. För här kommer jag.

Samma beteende återfinns hos hundägare. Koppeltvång anses som ett skämt. När deras hundar river fåren på Djurgården hotar man fåraherden. Samma sak när deras kelgris biter folk. Undantagsvis biter också hundarna varandra. Dock alltför sällan. Med dödlig utgång.

Här kommer några sant humanistiska förslag till hur man kan komma tillrätta med problemen.

- Inför registreringstvång för hundägare och cyklister.

- Damma av August Strindbergs idé om att hundägare inte skall ha kommunal rösträtt. Det bör också gälla cyklister. Kan möjligen kompletteras med 1 kr i extra kommunalskatt.

- Förbjud cykelhjälmar. Kom ihåg det kloka gamla ordspråket om att man kan inte göra en omelett utan att först knäcka några ägg.

- Låt människor som blir bitna få bita hundägaren i valfri kroppsdel.

- Obligatorisk munkorg och koppel på hundar över en katts storlek. Brott mot denna regel straffas med döden. För hunden alltså. Tills vidare.

- Upplys ständigt hundägare om att massmördarna Hitler och Himmler var fanatiska djur- och hundvänner. Gör gärna långtgående jämförelser.

- Cyklister skall påminnas om att massmördaren Pol Pot också cyklade sannolikt, men det behöver man inte säga. Däremot bör man med kraft framhålla sambandet. Försök även hitta andra vidriga människor som någon gång suttit på en cykel och utveckla likheterna.

- Förbjud alla föreningar som har ordet, cykel, kennel, hund eller närliggande ord i sitt namn.

Många anser nog att ovanstående är i tamaste laget men så är jag också en sann humanist.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 01 aug 2005 16:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: