sourze.se

Otroligt i Ohio

Historien skrivs just nu och fram tills på tisdag om hur ett fullständigt utdömt kongressval genomgår en gräsrotsrevolutio

Det är kongressval i Ohios andra distrikt.

Demokraten Paul Hackett ställs mot Republikanen Jean Schmidt. Kampanjen rasar som hetast just nu och kulminerar på tisdag. Det låter tråkigt men lyssna på den här historien.

Valet var totalt ointressant i början för någon. Fästet är ett av Bush starkaste i landet och ingen demokrat har lyckats ta sig över 25 på 30 år.

Ohios andra distrikt, som det handlar om ligger längs med Ohio-floden. Det är republikanskt på yttersta högerkanten med alla de värderingar som medföljer. Vi svenskar skulle ha svårt att känna igen oss där. I distriket är Abortfrågan så het så att det är uteslutet att ens tänka tanken högt. Frågan är om skatten någonsin har höjts?

I det läget vill en Marinkårskille som otroligt nog är demokrat köra ett race. Han är starkt för ett fritt val till aborter, för skattehöjningar och för en obligatorisk sjukförsäkring. Det är ungefär som om man skulle slänga in en KPMLr-are från Göteborg till att köra ett race i Östermalm!

Det demokratiska centralpartiet ruskade på huvudet och gick och la sig i sängen igen. Karl Rove skrattade gott och sa till Jean att det räcker med tv-reklam dom två sista veckorna och så är kongressen republikanernas.

Tack vare några driftiga och otroligt loyala BLOGGARE på internet så byggde man på rekordtid upp en rörelse.

George Bush och Karl Rove sitter i Krismöte igen - deras förtalskampanjer har mötts med kontra-förtalskampanjer till skillnad från Kerry-valet. Dom mest inbitna republikanerna i Ohio sitter just nu i gräset tillsammans med dom abortvänliga skattehöjarna som vill stoppa kriget i Irak och dricker kamomillte.

Ett nederlag i Ohios andra distrikt, som är ett av landets starkaste republikanska fästen, går inte Bush oskadad i från. Speciellt inte när Karl Rove-skandalen pågår för fullt paralellt.

Det här kan bli riktigt intressant. Ohio-demokraterna fick aldrig något ekonomiskt stöd från centralpartiet utan har samlat ihop alla dollar via bloggarna. Oh boy, och det strömmar in pengar från hela USA:s bloggelit. Jean fick en fet check från Bush men eftersom motståndet vart så hårt så är hon bankrutt och måste tigga pengar från vapenindustrin och deras förening. Men det hjälper inte, demokraterna knappar in och är bara 5 ifrån i undersökningarna nu inför slutracet på tisdag.

Man pratar ibland om en bloggrevolution - här är den.

Jag rekommenderar att följa utvecklingen på webben. Dom finns där ute nånstans i med sina tusentals bloggar... och dom är glada också!

Det kanske blir fred på jorden. Sug på den karamellen!


Om författaren

Författare:
Markus Fors

Om artikeln

Publicerad: 30 jul 2005 13:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: