sourze.se

Framtiden ser låst ut för Karl Rove

Den största skandalen i Amerikansk politisk historia kan vara på inkommande. Den får Watergate att se ut som en Toblerone-historia

När man trodde du att affären Karl Rove håller på att gå över, att George Bush kommer att klara av detta så exploderar affären rätt i ansiktet på pressen. Nu framkommer fakta som får Watergate att blekna och framstå som en Tobleronehistoria. Den största skandalen i Amerikansk politisk historia kan vara på inkommande.

Karl Roves väg till Vita Huset känner inte många till. Hemligheten delar han med den skandalomsusade republikanen Lee Atwater. Det finns en bok och en film om Karl Roves väg till Vita Huset. Det var Lee Atwater som skvallrade när han låg inför döden i hjärncancer 1991. Det blev en bok av författaren Larry Beinhart som kom att heta "American Hero" och en film som fick namnet "Bite The Bullet". Namnet på filmen ändrades senare till "Wag The Dog". Filmen speglar Karl Roves väg till Vita Huset. Ser man filmen så förstår man hur Karl Rove arbetar och Lee Atwater arbetade.

På Vita Husets "Meet The Press"-möte i förrgår morse uppkom nya fakta angående Karl Roves roll i Vita Huset. John Podesta, den före detta personalansvarige under Clintonperioden sa att Karl Roves arbete som biträdande personalchef i Vita Huset är att koordinera aktiviteterna från två större departement, NSC National Security Counsil och HSC Homeland Security Counsil. I den rollen har Rove både tidigare och alldeles nyligen haft auktorisation att ta del av all sorts information från olika underrättelsetjänster såsom avdelningarna Top Secret/Special Background Investigations SBI, Special Intelligence SI, COMINT, Byeman, ECI, Endseal, Gamma, H, Talent Keyhole TK, Pearl och Very Restricted Knowledge, VRK. Jag har själv ingen aning av vad detta är för avdelningar eller vad dom gör eller vad detta innebär utan får gå på fakta från en pensionerad CIA-agent som har varit snäll nog att bistå med följande information.

Vad innebär då allt detta? Jo, enligt min amerikanske vän så innebär detta att Karl Rove är ansvarig till att sammankalla alla dessa avdelningschefer och delta i gemensamma möten där man kartlägger situationer och hotbilder samt avfyrar projekt. Karl Rove har då tillgång till Signals Intelligence SIGNIT, FBI:s alla avlyssningar, alla personliga underrättelsehandlingar, rapporter på sk "Black-Bags" och andra "sneak and peek"-operationer. Han har också tillgång till interna rapporter och dokument från CIA, NSA, DIA, FBI och Homeland Security.

I sin roll som ställföreträdande personalchef i Vita Huset ansvarar han alltså för den nationella säkerheten. Det finns starka indikationer på att Karl Rove tidigare - och alldeles nyligen - auktoriserade missbruket av Amerikas samtliga underrättelsetjänster inkluderat potentiell olaglig telefonavlyssning samt har avlyssnat e-mailkonton för att inhämta extremt personlig och känslig information. Allt detta bara för att kunna förtala och smutskasta sina politiska motståndare.

Om det nu skulle finnas den minsta sanning i detta så har Karl Rove fullständigt kört över CIA och där finns nu troligtvis en hel hög upprörda människor som kommer att bli svåra att samarbeta med för Bush. Alla dessa avdelningschefer är naturligtvis livrädda att få skulden för en skenande affär och kommer att värja sig som om det gällde livet. Inför en sådan hotbild klarar Bush inte av hemlandets säkerhet och därför måste han släppa Rove.

Bush måste klargöra för hela världen att han vill ta tag i surdegen på allvar. Han kommer också snart att släppa den hand som gungar Karl Rove annars kommer George Bush själv att få bita i kulan.


Om författaren

Författare:
Markus Fors

Om artikeln

Publicerad: 26 jul 2005 11:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: