sourze.se

Kan ingen stoppa Maud Olofsson?

Eftersom hon själv tydligen inte fattar att hennes utspel förstör alla chanser för Alliansen bör någon tala förstånd med henne.

Ett regimskifte nästa val kunde med skäl förväntas när de borgerliga partierna på Maud Olofssons förslag bildade Alliansen. Alla fyra partierna deklarerade att man hade för avsikt att samordna sina valprogram så att de verkligen skulle kunna fungera som realistiskt alternativ till regeringen. En rad opinionsundersökningar har bekräftat att ett regimskifte är fullt möjligt nästa val.

Men så kommer Maud Olofsson och spräcker alla förväntningar genom att splittra alliansen i en av de största och viktigaste valfrågorna. Hon föreslår att den uppgöreelse som centerpartiet tidigare gjort med socialdemokraterna i energifrågan ska samordnas med den uppgörelse hon gjort med socialdemokraterna. Reaktionen har redan blivit den förväntade; såväl socialdemokrater som de borgerliga partierna i valalliansen säger benhårt nej. Maud Olofssons oblyga försök att rädda sina tidigare fadäser är därmed helt misslyckat och nu lär det dröja innan trovärdigheten för enigheten inom den borgerliga valalliansen når samma nivå som den hade just innan Maud Olofssons utspel. Det är svårt att förstå att de borgerliga partierna efter alla försök genom åren att åstadkomma trovärdiga regeringsalternativ inte har lärt sig något av de misstag de gjort.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2005 08:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: