sourze.se

Ett brev om livets mening

Detta är ett öppet brev till Sourzes läsare. Skribenten önskar bland annat få svar på varför vi måste få det sämre för att få det bättre.

Hej allihop

Om jag förstått högertänkarna rätt är välfärd skadligt. De propagerar för idén att vi alla skulle må bättre om vi fick det lite sämre. När flertalet fått det sämre, först då börjar vi ta ansvar för våra liv i avsikt att få det bättre. Kanske lika bra som vi hade innan vi fick det sämre.

Själv har jag en idé om att ett bra liv innebär att man känner sig nyttig. Och nyttig kan man bara känna sig om man är till nytta för andra än sig själv. Jag vet att detta strider mot välfärdsplundrarnas idé om nyttighet, de menar ju istället att Egennyttan är den enda saliggörande principen.

När man samtalar med högertänkare slås man också av att de inte bara hävdar egennyttans saliggörande princip, de menar dessutom, på fullt allvar, att livet ska vara kul.

Men är det kul att ta ansvar för bara sig själv och att skita i alla andra? Och hur länge orkar man roa sig med detta? Blir det inte tjatigt i längden?

Denna gång ställer jag därför bara två enkla frågor till alla läsare. Självfallet förväntar jag mig en ström av svar sedan ni läst dem. Ni är förmodligen Sveriges mest kvalificerade läsare, och Eder skribent behöver alla kloka råd han kan få. Den som inte vill svara under "kommentarer" kan mejla. Klicka på mitt namn, och den syns.

Fråga 1. Om nu livet i första hand inte är till för att man ska vara till nytta för andra, utan för att man ska ha det lite kul, vad ska man då hitta på?

Fråga 2. Vart ska man ta vägen när det häftiga livet inte är så kul längre?

Ja det var allt. Lycka till med svaren.

Vänliga hälsningar

Roger


Om författaren

Författare:
Roger Lord

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2005 17:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: