sourze.se

Ännu en heltokig sexmålsdom

Ursäkta mig Justitieministern Thomas Bodström men nu får du lyfta ditt arsle ur vagnen och göra ditt jobb.

En berusad kvinna sitter på en trappa med munnen öppen och stirrar. Hon är lite halvborta pga spriten i kroppen. Plötsligt kommer en kåt skitstövel och stoppar sin penis i hennes öppna mun. Hon hinner inte reagera. Mannen frias av tingsrätten med motiveringen att han inte brukade våld och att kvinnan inte sade "Nej". Det som är mest upprörande i det här målet är inte mannens äckliga och svinaktiga beteende, utan rättens korkade bedömning. Jag har sagt detta nu flera gånger och jag upprepar - svenska domstolsledamöter i allmänhet lever i det blå vad gäller dagens sexuella samspel mellan könen. Tror dessa gubbar och kärringar i tingsrätten på fullaste allvar att den här kvinnan "ville" att en helt främmande man skulle dyka upp och stoppa sin snopp i hennes mun? Att hon inte ville skulle ju vilken idiot som helst kunna räkna ut. Det är onekligen dags att sparka en del av våra sömniga nämndemän ut ur våra rättssalar!

Fallet har väckt uppmärksamhet om ytterligare en lucka i lagen. Tänk er tjejer - vill ni att denna skitstöveln ska gå fri? Tycker ni att rättsväsendet har skött sig bra i det här fallet? Svaret är ju förstås ett bestämt "nej". Fallet påminner lite om ett fall i mitten av 90 talet där en 33-åring friades av hovrätten efter att han våldtagit ett 3-årigt barn - motiveringen var den samma - barnet sade inte nej och mannen använde ingen våld.

Ursäkta mig Justitieministern Thomas Bodström men nu får du lyfta ditt arsle ur vagnen och göra ditt jobb. Vi som trodde att sexualbrottslagarna hade skrivits om för att anpassas till alla situationer? Vi som varit så korkade att vi röstat in dig och ditt politiska parti. Fy säger jag!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2005 12:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: