sourze.se

Låt mig slippa skolans korv och tipspromenader!

Sveriges korvproducenter tjänar storkovan, så här års.

Nu är det snart sommarlov till alla barns förtjusning. Jag har undrat lika länge som jag har haft barn i skolan, varför måste vi föräldrar asas omkring på alla dessa evinnerliga grillaftnar? Här i mitt hem har vi tre stycken barn som alla har grillparty på kvällarna, i skolan och på alla deras hobbies. Jag ljuger inte om jag säger att jag har grillat 20 kilo korv på ett par veckor. Picknickkorgen har jag inte ens packat upp mellan varven.

Det som slår mig allra först är att på dessa grillhistorier ler föräldrarna, och jag undrar hela tiden varför dom ler? För alla föräldrar som jag har pratat med tycker att detta är urfånigt. Jag grillar gärna några korvasluringar hemma, jag grillar gärna med våra goda vänner, men jag vill inte stå på skola efter skola och grilla ihop med människor som jag inte känner och inte heller har några intentioner att lära känna bara för att någon av mina ungar går i skolan.

Efter man har grillat ska man gå på tipspromenad, ungarna har redan grupperat sig med sina kompisar, så där går vi maken och jag och svarar på vad Pippis Pappa heter. Vi i det här hemmet jobbar borta hela dagarna och ska väl erkännas har ingen större lust att dra omkring som ett gäng grillkorvsätande cirkusföreställningar på kvällarna som ska svara på frågor, hoppa i svarta sopsäckar, springa runt med en sked i munnen eller le mot människor som man inte känner.

På kvällen när mitt arbete är slut vill jag hem, laga mat vid min min egen spis där hemma och sen stänga hjärnan och bara dumglo rakt in i tevens förtrollade värld, kanske ta en liten tupplur också. Jag är inte intresserad av att lufsa omkring på barnens skolor kväll efter kväll. Jag vill INTE heller köra ungar land och rike runt för att dom ska på skolresa, vad är det för fel på bussar? Jag engagerar mig gärna i barnen, men då får det vara viktiga saker till exempel mobbing, problem som måste lösas. Jag vill inte äta grillkorv, jag vill inte hoppa säck och jag vill inte le i flera timmar samtidigt som jag ska svara på frågor som sitter på träd runt halva Perstorp.

Jag tycker att man kan grilla på skoltid, man kan hoppa i säckar och göra allt sånt på dagtid, för det är barnen som går i skolan inte vi vuxna, vi gör något annat på dagarna vi jobbar. Ha en trevlig grillsommar.


Om författaren

Författare:
Thea Gianneschi

Om artikeln

Publicerad: 03 jun 2005 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: