sourze.se
Artikelbild

Camilla Parker Bowles är min släkting

"...om ni vill forska i det kan ni börja med att läsa Alice i underlandet. På de första sidorna kan man läsa om just Alice Liddell, släkt med ingen mindre än, ja, er trogne, Angus Liddell."

Vad får oss att köpa en kvällstidning? Och är vi verkligen så lätta att beräkna för mediefolket? Det verkar inte bättre, och jag kan se bara här på Sourze, att en rubrik som börjar "Hipp Hipp Hora" drar 1000-talet läsare medan en annan rubrik som lyder "De apatiska flyktingbarnen" inte ens drar hälften. Vad säger detta om oss människor? Jag menar, är vi så enkla att vi hellre läser en artikel om något smaskigt som innehåller information om nutida kändisar eller om något som kan förknippas med populära innefolk än att ta till oss av fakta som berättar om människors vardagliga helvete, vill vi kanske inte bli påminda om hemskheter och bli pekade i ansiktet med ett finger som säger - "Du kan kanske göra något åt detta!"

För det vet vi faktiskt, att en enda människa kan påverka väldigt mycket om han eller hon vet hur man hanterar media. Nyckeln ligger faktiskt där, media styr väldigt mycket och vi nöjer oss oftast med att läsa löpsedlar för att bilda en uppfattning om mycket.

Jag ska nu demonstrera hur enkelt man kan få uppmärksamhet genom att berätta en historia. Jag tänker inte tala om ifall den är sann, det får ni själva avgöra, det kanske inte ens är viktigt, eftersom den är smaskig, vi får se:

Rektorn vid St. Johns vid Cambridge universitetet hade tre döttrar varav den ena hette Alice, Alice Liddell. Åt henne skrevs en saga som kom att heta Alice i underlandet. Mannen som skrev sagan hette Dodson men gav ut sagan under annat namn. När Alice växte upp blev hon älskarinna åt Prinsen av Wales, sonen till drottning Victoria. Detta var givetvis tvunget att avslutas i tid men prinsen döpte sedan en av sina döttrar till just Alice. Alice i sin tur döpte en av sina söner till Edward, just så som prinsen hette. Här kunde faktiskt historien slutat om inte dagens Prins av Wales gift sig med Camilla Parker Bowles som faktiskt, tro det eller ej är på avstånd släkt med just, ja, just det, Alice Liddell.

Låter detta fantastiskt och otroligt? Ja, smaskigt är det i alla fall, och om ni vill forska i det kan ni börja med att läsa Alice i underlandet. På de första sidorna kan man läsa om just Alice Liddell, släkt med ingen mindre än, ja, er trogne, Angus Liddell. Sant eller osant tror jag kvittar bara det är bra nog att få oss att stanna upp.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 22 maj 2005 21:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: