sourze.se

Så sprack fyrpartialliansen

Moderaterna har saboterat enigheten mellan de borgerliga genom att låta Fredrik Reinfeldt möta Göran Persson i TV debatten den 24 maj.

Fyrpartialliansen har redan gått i den socialdemokratiska fällan inför nästa års val. Genom att moderaterna nu accepterat debatten mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt den 24 maj och efterföljande 12 regionala debatter med socialdemokraterna har man lyckats med konststycket att återigen visa landets väljare att den borgerliga oenigheten består precis som i tidigare val.
Göran Persson kommer naturligtvis att kunna visa att de borgerliga partierna inte alls har något trovärdigt program inför valet 2006. I fråga efter fråga kommer han att kunna konstatera att enighet saknas. Samma sak kommer att upprepas i de 12 lokala debatterna. Alliansen borde han insett risken. Nu blir det en traditionell valrörelse, lik alla andra, där oenigheten mellan de borgerliga partierna blir huvudtemat. Självfallet myser Göran Persson och de socialdemokratiska valstrategerna för att de lyckats i detta första steg inför valet. Att deras egna allianser med stödpartierna är lika bräcklig vet de, men den saknar betydelse för valutfallet. De har alltid vänsterns och miljöpartiets stöd oavsett vilka förslag de lägger fram.

Moderaterna bör säga nej till debatten i nuvarande utformning och ja till en debatt mellan fyrpartialliansen och socialdemokraterna där alliansen företräds av en partiledare som de själva utsett.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 16 maj 2005 15:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: