sourze.se

Hur vet man att "Kalla fakta" är kalla fakta?

"Snart kan man på redaktioner inom dagspressen ha egna tangenter för orden våldtäkt, misshandel och mord så sparar man lite tid på skrivandet."

Efter en rörig dag på jobbet gör jag misstaget av att sätta mig framför TV:n och se Kalla Fakta. Jag menar inte något negativt emot programmet i sig, men plötsligt får jag ännu en anledning att ställa mig själv frågan, vem är ytterst ansvarig? Jag vill inte fundera över detta just nu, jag är trött av så många anledningar och vill kunna slappna av och ha tid med barnen, men när jag väl fått en viss information, kan jag inte slå bort den utan måste bearbeta den och komma fram till en slutsats.

Nu kommer den första och största frågan: hur vet jag att jag får just "kalla fakta". För att kunna dra en slutsats måste jag veta att jag har just detta. Överallt hör jag att media vinklar av olika syften, sälja lösnummer, eller övertyga människor om att vissa saker är bra fast man nog inte kan få folk att förstå detta om man inte vinklar lite så att de "för sitt eget bästa" inser att det är just så.
Här sitter jag och ser hur politiker efter politiker förnekar saker som man tydligen kan bevisa har sagts och skett. De människor som styr och som jag ska kunna sätta min tillit till så att jag inte ska behöva oroa mig såhär, står onekligen och ljuger hela jädrans svenska folket rakt upp i ansiktet, annars hade de väl avkrävt Kalla fakta om en ursäkt, eller hade de väl ställt upp i programmet. De har ändå all rätt att vid vissa frågor som rör rikets säkerhet inte svara, men just de frågor som vi tittare undrar över, som hade visat oss att vi kunde lita på dem, kunde de svarat på, nej, istället gömmer man sig och gör sig oanträffbar.

Kan det vara så jädrans svårt att styra ett land på ett ärligt och bra sätt, med sanning och raka ryggar, på ett sätt de kunde vara stolta över, när vi inte har mer invånare än vad Paris har innanför sin inre ringväg? Och vad vågar man säga? Vågar man säga att USA har en jävla Mussepigg-politik, som för tillfället styrs av en man som anser sig utsedd av Gud att styra just USA. Eller är det inte sant, utan kanske bara något som kommer från källor som vill Bush illa? För om det är så att han tror det, undrar jag hur Gud tänkte i det förra valet när det var så jämnt, när man menar att rösträkningens felaktigheter kan ha avgjort valet, tolkar Bush det som att Gud tvekade den gången? Ska vi behöva ha ryttare som sveper över landet med budkavle bärande de enda sanningar vi kan lita på, eller hur ska vi veta vad som är sant?

Kan jag strunta i allt det här och bara köra mitt race, tänka på min familj och strunta i att en kvinna stenas till döds för otrohet i ett annat land, att två ungdomar kör ihjäl sig i Dalby efter att ha rånat och misshandlat en oskyldig taxiförare, att barn far illa över hela vår värld på grund av fattigdom, missbruk och psykiskt sjuka människor som borde vara inlåsta för all evig framtid. Snart kan man på redaktioner inom dagspressen ha egna tangenter för orden våldtäkt, misshandel och mord så sparar man lite tid på skrivandet.

Jag förstår att Göran Persson funderar på att lägga av, hade jag varit honom så hade jag gjort det direkt. Annars bör han resa sig upp och begära en ursäkt från USA för intrång av Sveriges luftrum vid tillfället för avvisníngen av de två egyptierna, detta eftersom tydligen ingen visste att så skulle ske, och en grov kränkning har skett, både mot egyptierna och Sverige som land. Eller är det bara så att vi egentligen bara är ännu en disneyfigur i amerikanarnas Mussepigg-politik?

Nu blir jag väl registrerad någonstans för att jag skriver såhär, men det rör mig inte i ryggen, jag tänker då jäklar inte vara någon Piff eller Puff, för ytterst ansvarig är just jag, och du, och du, du och du. Ja, vi enskilda människor, i alla dess former, pappor, mammor, poliser, lärare, slaktare, städare och till och med advokater. Vi är alla ytterst ansvariga så länge vi inte söker sanningen och försöker göra en bättre värld med just den, sanningen, jag måste bara få veta var jag med all säkerhet kan få tag i den. Är det någon som vet?


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 01 maj 2005 09:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: