sourze.se

Förmågan att sätta gränser 3

På lördag har Skattebetalarnas förening sin årsstämma i Malmö

Årsstämmor, länsförbundsstämmor med mera är oftast ganska så trista. Det är min erfarenhet sedan flera år som lokalpolitiker. Enda orsaken till att jag åkt på stämmorna, är att jag varit representant med röstkort. Litegrann också för att jag velat träffa partikamrater inom länet och för att lyssna på intressanta talare.

Vore jag däremot medlem i Skattebetalarnas förening med röstkort, skulle jag för allt i världen besöka den årliga stämman på lördag. Skälet är samma argument som jag använder till medborgare som ligger på soffan under valdagen: Oavsett vad du tänker rösta på eller inte rösta på, så skänker du ditt demokratiska utrymme åt mindre demokratiska organ, genom att röstskolka. Detta faktum är just nu aktuellt i och med att rödbruna Sverigedemokraterna SD tillsammans med de bruna Nationaldemokraterna ND planerar en kupp mot Skattebetalarna. Målet är: att få tillräckligt många SD –och ND -anhängare med i föreningens styrelse och därmed verka för minskad invandring med "den svenska skattebetalarens" goda minne.

För en person som alltid varit för låga skatter och ett betydligt bättre företagsklimat i Sverige, är det ytterst motbjudande att riskera att sådana här personer kommer med i en förening man själv är medlem i. Skattesänkningar är inte bara nödvändiga för ett bättre näringsklimat, utan i första hand en frihetsfråga. Som liberal är det en skyldighet att varje individ ges ekonomisk frihet till att planera sin vardag. Således utgör Skattebetalarnas förening en viktig roll i vår frihetskamp.

Men den liberala visionen består också av respekt för det öppna samhället och kulturell mångfald. Det vill säga: Ju fler människor i lilla landet Sverige – desto fler nya idéer och desto fler nya företag kommer att skapas. Ju fler människor som arbetar och som vill invandra till vårt land för att arbeta – desto större skatteintäkter åt svenska staten och desto lägre skatter bör skattebetalarna avkrävas. Därför är det ytterst motbjudande att ha ovannämnda krafter med i styrelsen för Skattebetalarna. Visst, man kan inte förbjuda Sverigedemokrater och Nationaldemokrater att vara med i föreningen. Men det gäller också att markera gränser, när dessa partier vill infiltrera organisationer för att förverkliga sina idéer.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2005 09:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: