sourze.se

24 timmars helkroppsexponering!

I vanliga fall testas produkters hälsoeffekter genom labbfösök innan produkten får användas av oss människor. Numera är det vi människor som är försöksdjuren.

För att testa olika mediciner och andra saker som är tänkta att användas av oss människor brukar försöksdjur användas, ofta möss. Labbresultaten är direkt vägledande om hur olika produkters egenskaper är och tas på största allvar.
Forskning har visat att möss som utsätts för strålning, på mycket låga strålnivåer, börjar uppträda okoncentrerat och irrationellt. Andra forskarteam får resultat som visar att 5:e generationen helt vanliga laboratoriemöss som bestrålats, även dessa på mycket låga nivåer, inte längre får några ungar. En rysk studie visar att hönsägg som bestrålats av en mobiltelefon på 10 cm avstånd uppvisar en så gott som femdubblad embryonaldöd i äggen. För att offentliggöra resultat som dessa krävs att de har upprepats ett flertal gånger.

År 1980 publicerade den tyske zoologisten Peter Semm en rapport som för första gången visade att elektromagnetiska fält minskar melatoninproduktionen melatonin produceras av Tallkottkörteln som vi människor har mitt inne i huvudet. Melatonin har visat sig vara en mycket kraftig antioxidant som motverkar stress, bekämpar virus och bakterier, minskar risken för hjärtsjukdomar osv. Ett stort antal studier har skett på cellodlingar, på försöksdjur och på människor som visar att en sänkning av melatoninproduktionen påverkar negativt.

Det jag vill ha sagt med detta inlägg är, om nu någon skulle ha undgått poängen, visst kan man bli sjuk av oro för det okända men att jämföra den oron med den högst påtagliga 24 timmars helkroppsexponering svenska folket utsätts för numera, är något löjeväckande. Dra upp huvudet ur sanden och våga inse och ta till er fakta. Undersökningar visar nämligen att uppskattningsvis en miljon svenskar är påverkade av strålningen och antalet ökar oavbrutet.


Om författaren

Författare:
Ingemar Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 19 apr 2005 22:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: