sourze.se
Artikelbild

Hockeyspelarna bör sparka Silbersky

Nu när åklagarmyndigheten beslutat att återgranska hockeyskandalen har Husselius, Tallinder och Lilja all anledning i världen att lyssna på goda råd från någon som råkat ut för rättsväsendets mystik.

Det bästa råd jag kan ge dem i dag är att omedelbart byta advokat då Leif Silbersky, istället för att vara en trygg försvarare, kan komma att bli en stor belastning för dem! Dessutom har han hittills, på något konstigt sätt, företrätt dem alla tre vilket är märkligt i sig och är tillräcklig anledning att betrakta honom som förbrukad. Om saken går vidare kommer de att behöva ha varsin advokat. Jag råder dem att skaffa följande försvarare: Peter Althin, Gunnar Falk och en bra kvinnlig advokat som t.ex. Kerstin Koorti.

Jag vet inte om ishockeyspelarna är skyldiga eller oskyldiga till något brott och jag vill inte spekulera i den saken. Dock vill jag råda dem att så fort som möjligt bli av med Silbersky. Dels är han alldeles för medial, och dels har han inte vunnit i sexmål på flera år. Det är känt inom rättskretsar att åklagare och domare blir irriterade på honom när han ständigt går ut i media och kritiserar rättsväsendet. Det gjorde han när han företrädde modellen Hanna Graaf och nyligen när han företrädde den i Grekland åtalade Calle Jonsson. Silbersky är bra på att skriva JO- och JK- anmälningar och att reta upp sina juristkollegor genom att, i nästan varenda mål han är inblandad i, basunera ut polisens och rättsväsendets alla misstag. Jag är övertygad om att han, som försvarsadvokat i sexualbrottmål, är en föredetting som lever på sitt långvariga kändisskap.

Jag är också övertygad om att ishockeyspelarna, som troligen inte har någon erfarenhet av rättsliga saker och ting, har anlitat Silbersky på grund av att han är en så känd advokat.

Men hur är det egentligen med kändisskap i lilla Sverige? Jag minns när jag var mycket känd inom musikbranschen, hur många som inbillade sig att jag var störst och bäst medan jag i själva verket, trots en rad framgångar, var mer en mediaskapad figur och inte alls behärskade mitt jobb lika bra som flera av mina konkurrenter, exempelvis Bert Karlsson! Därför brukade jag ibland säga till vissa sökande artister: "Gå till Bert - han är faktiskt bättre än jag!"

Likaså bör ishockeyspelarna skaffa sig en advokat som haft stora framgångar i rättsfall av detta slag. Kerstin Koorti är en av dem. Peter Althin är en annan. Dessa advokater har faktiskt, trots att de också är kända i media, åstadkommit resultat för sina klienter och ishockeyspelarna bör överväga att använda sig av dem istället för att riskera sin rättssäkerhet i händerna på en advokat som egentligen inte har presterat någonting på senare år, mer än att synas och höras i massmedia.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2005 13:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: