sourze.se
Artikelbild

Mina barn och alkohol

Då vi slängde ut alkoholen ur vårt hem när barnen kom har vi nu hamnat i en knivig situation.

Vi valde att varken ha eller dricka alkohol under barnens uppväxt då vi sett hur mycket negativt det kan föra med sig. Nu börjar barnen bli större och den äldste är snart 14 år, han går alltså i sjuan. Vad jag undrar är hur och när han ska kunna bekanta sig med spriten när vi aldrig dricker. Jag anser att världen borde vara spritfri, men lika lite som det är möjligt kan man uppfostra sina barn till att aldrig slå tillbaka, utan försöka lösa allt utan våld. Redan på den punkten fick jag ändra mig. Man lär verkligen så länge man lever.

Jag minns mycket väl min första kontakt med spriten och minns många andras också, och det kan verkligen hända vad som helst. Många låter sina barn smaka hemma och andra inte, men vilket är bäst? Finns det någon klok förälder därute med erfarenhet om detta så dela gärna med dig av din visdom. Jag lär mig gärna av andras misstag eller klokhet då man alltid som människa måste vara på det klara med att det aldrig är fel att fråga när man är osäker. Att fråga är alltid klokt, och att vara förälder är svårt då vårt samhälle inte fungerar som förr då farföräldrar och morföräldrar fanns omkring och bidrog med sin livsvisdom som var guld värd. Vad göra?


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2005 18:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: