sourze.se
Artikelbild

Vem gör skäl för 11 miljoner i lön?

Jag försöker att fungera i ett samhälle som inte fungerar. Alla hjälps inte åt, utan några roffar åt sig. Kan det inte ploppa upp en Robin Hood och börja fördela lite bättre?

Just nu sitter jag vid datorn och har nackspärr eftersom jag klängt på en stege och dragit ut spik i 3 dagar för att senare kunna måla. Min lön är acceptabel och jag kommer hem till frugan och ungarna, berättar om min dag på jobbet och är glad att ännu en månad gått ihop.

För man är osäker om det ska gå ihop, vi lever väldigt många vid gränsen där en oväntad räkning får stora konsekvenser. Mina barn kunde inte delta i en golfkurs nu på sportlovet eftersom vi bara har en bil och jag behöver den i arbetet. Jag tänkte inte så mycket på detta förrän jag hör att en direktör inom vattenfall fått 11 miljoner i lön, han har höjt sin lön med 58 procent och går hem efter jobbet med känslan av att han gjort sig förtjänt av den, vem gör sig förtjänt av en sådan lön, hur tror denna människa att alla som knepar och knåpar för att få ihop det känner sig till mods när de hör detta, hade han varit min far så hade jag skämts. Fy vad äckligt att roffa åt sig när det finns så många hål att stoppa i och folk som behöver hjälp, och visst kommer inte en andra bil till vår familj på första plats men det känns underligt när den enes nettolön knappt räcker till hyran och ändå använder man sin kropp i arbetet på ett sådant vis att det vore underligt om den höll fram till pension.

Jag försöker att hålla en hög livsmoral och arbetsmoral, men när min 13-årige son frågar hur vi kan acceptera sådant känns det hopplöst. Man kan inte anmäla honom, för det tjuveri han håller på med är lagligt. Kan det inte ploppa upp en Robin Hood och börja fördela lite bättre? Hade det varit en privat företagare så hade jag inte sagt något, men Vattenfall, nej det måste bli en ändring och jag vill kunna svara min son att "Nej, vi accepterar inte sånt här".

Ny arbetsdag imorgon, och nya kvällstidningar som man knappt vågar läsa med risk för att finna mer av denna vara,
det smakar beskt. Enda trösten är att när allt väl rasar så blir det desto enklare för oss vanliga människor att klara av att överleva, roffarna skulle dö av svält med en levande gris i famnen.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2005 09:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: