sourze.se

Svenska poliser i turban?

"När mina svenskfödda bröder och systrar gör bort sig genom att ena minuten samla miljoner till Röda Korset för att hjälpa den tredje världen, för att i nästa håna den tredje världens kulturer och religioner då ser jag rött."

Sveriges ofta, av medierna mobbade, Jämställdhetsminister Jens Orback, påstås nu ha gjort ytterligare en groda när han i en intervju i tidskriften Amelia sade att svenska poliser i turban ingår i hans vision om det framtida Sverige. I anslutning till en artikel om saken i Expressen fick läsarna rösta för eller emot tanken om en polis med turban. Resultatet blev inte bara skrämmande utan visar också att svenska folket faktiskt i grund och botten är små fjantiga rasister. Hela 91 procent var emot saken medan endast 9 procent tyckte det var okej.

Efter snart 40 år som invandrare i Sverige tror man att man kan det mesta om svenskfödda svenskar. Ibland visar det sig att jag kan mer om dem än vad de kan om sig själva. Jag blir till och med stolt över att vara svensk och jag hejar på Sverige i alla sammanhang därför att jag har tagit seden dit jag kommit och blivit svensk. Jag försvarar fosterlandet med knäven. Men när mina svenskfödda bröder och systrar gör bort sig genom att ena minuten samla miljoner till Röda Korset för att hjälpa den tredje världen, för att i nästa håna den tredje världens kulturer och religioner då ser jag rött och vill inte längre försvara Sverige! Jag blir förbannad och vill inte bli anknuten till det blågula. Då skäms jag för att vara svensk, och det är då jag hellre vill kalla mig för indier, afrikan eller irländare istället för nysvensk! Ungefär så känner jag mig när jag ser svenskarnas dumheter när det gäller saknaden av tolerans för andras religioner och kulturer. Ni som inte fattar att Sverige inte längre är ett homogent samhälle och att vi lever i en mångkulturell tid behöver en riktigt j-vla spark i arslet!

Men ärligt talat, visst är det ganska löjligt egentligen? Ni älskar gå på indiska krogar och äta Kyckling Tikka masalla men ni kan inte tänka er att någon släkting till den som lagade den indiska maten ska köra en SL buss iförd turban! Ni gillar vår indiska musik och ni är fascinerade av våra indiska filmer, men ni klarar inte av något så enkelt och oskyldigt som att vi klär oss enligt våra traditioner. Ni älskar att resa på semester till Goa och Sri Lanka där ni ligger halvnakna på stränderna, någonting som många indier inte alltid gillar, men tolererar på grund av att de respekterar er kultur och levnadssätt, men ni kan inte tänka er att en indier i Sverige ska bära turban eller slöja! Och nu ska jag upprepa det jag skrivit flera gånger - ni sätter gärna en hundring i Radiohjälpens PG nr för att hjälpa små "Mowglis", men när de växer upp och dyker upp på stortorget blir ni skitskraja för dem. Visst är ni ett jävla märkligt folk?

Jag minns en gång när min f.d. svenska hustru och jag åkte till Pakistan på semester. När vi besökte en marknadsplats förklarade jag för henne att hon måste bära slöja över sitt blonda hår. Men mina släktingar sade ifrån och uppmanade henne att gå precis som hon ville - utan slöja med motiveringen att hon inte är muslim och hon måste få klä sig enligt hennes egen tradition och kultur trots att hon var i Pakistan. När vi gick ut var jag skitskraj att folk skulle finna det motbjudande, men jag hade fel. En kvinna i slöja kom fram till mig och sade "Vilket vackert hår din hustru har". Ungefär samtidigt i en omvänd situation tyckte Göteborgsborna att en turbaniförd busschaufför såg löjlig ut och han blev anmäld av någon idiot.

En annan sak som jag finner konstigt är hur dåligt utbildade många svenskar är i frågor kring just de indierna som bär turban. Vilka de är och varför de bär turban. Den indiska turbanen bärs av sikkher enligt vars religion man inte får klippa håret vilket gör att män har väldigt långt hår, ibland ned till knäna. För att håret inte ska komma i vägen sätts det upp precis som många västerländska kvinnor sätter upp deras långa hår. Indiska sikkher rullar upp håret i en knöl som sedan täcks av en turban som från början infördes för att mäns hår inte skulle bli smutsigt.

Ni som reser till Storbritannien har säkert sett många sådana sikkher. Ibland möter ni dem redan vid passkontrollen vid flygplatserna i England, och ibland ser ni dem på gatorna i London. Då reagerar ni inte! Men när ni ser dem i Sverige tycker 91 procent av er att de inte ska få ha sina turbaner och bara 9 procent tycker att det är okej. Vad säger detta? Det säger att ni i grund och botten är små fjantrasister som inte tolererar någonting som är annorlunda. Ni känner er hotade av det som är främmande, med andra ord, ni lever kvar i ert homogent samhälle. Till er har jag dessvärre en hård nyhet: Sverige är ett mångkulturellt land och ni kommer att se fler indier iförda turbaner vare sig ni vill det eller inte. Jens Orbacks framtida vision har redan börjat och det finns ingenting ni kan göra åt saken. Lär er att leva med det och bli inte rädda för att Sverige får poliser i turban. De kommer med stor sannolikhet att göra ett precis lika bra jobb, om inte bättre, som många blonda polispolispotatisgrisar!

Och till sist, kalla mig inte för omvänd rasist. Om jag vore det skulle jag inte bo i Sverige!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2005 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: