sourze.se

Gangbang - en dyrköpt historia

"Gör inte livet surt för ishockeykillarna" skriver Billy Butt här på Sourze. Tidningarna skriver om en våldtäkt som inte är bevisad, menar han. Men hur fan ska man bevisa en våldtäkt om ord står mot ord? Kan någon förklara det för mig?

Många håller säkert med honom och tycker det hela har gått till överdrift. Det var väl inte så farligt att tre proffshockeyspelare har lite gangbang på ett hotellrum med någon kåt brud dom träffade på Stureplan. Det där är ju vardagsmat bland hockeykillarna. Och förresten var hon ju med på noterna.

Det är ju lite av ett rockstjärneliv dessa hockeykillar lever. Det kanske är svårt att stå emot när hockeygroupisarna hänger som klasar utanför hotellet och skulle göra VAD SOM HELST för att tillbringa en natt med någon av dom. Om killarna dessutom lever ett osexigt småbarnsliv hemma, kanske chansen är stor att dom trillar dit.

I det här fallet, när det gäller dessa killars idé om att sätta på gemensamt, verkar det hela ha spårat ur. Den 22-åriga kvinnan var ganska berusad när hon följde med till Scandic Hotell. Hon har själv sagt att hon var tänd på en av killarna och hon måste anat att det var sex i luften. Det är ju knappast någon som tror att hon följde med killarna för att dricka te och spela schack. Men om hon fattat att hon var ett utvalt knullobjekt som skulle sättas på av alla tre under resten av natten, vaknat med smärtor i underlivet och känt sig utnyttjad - skulle hon då ha följt med? Knappast.

Vad som exakt hände för att åstadkomma dessa smärtor i underlivet vet vi inte. Den "tekniska bevisning" som gjorts kanske visar sperma här eller där, några brustna blodkärl hit och dit, men man undrar hur pass sargat ett underliv ska vara för att man ska säga att en kvinna är "fysiskt skadad"? Hur mycket ska man blöda?

Hur fan ska man bevisa en våldtäkt om ord står mot ord och en kvinna inte tas på allvar för att hon är berusad? Kan någon förklara det för mig. Då verkar man utgå från att kvinnan lite får skylla sig själv för att hon följt med överhuvudtaget - att ger man sig in i leken får man leken tåla. Som om hon får räkna med att killar per automatik är lite Dr Jekyll & Mr Hyde när det blir tal om sex. Med dessa termer skulle en prostituerad kvinna med andra ord vara helt rättslös.

Även om tjejen i detta fall gick med på sex, ska hon inte behöva "ta" att vakna upp med smärtor i underlivet och inte riktigt veta vad som hänt. Där har faktiskt dessa killar ett ansvar.

Det går snett ibland. Även för dom bästa. Det kanske inte hade behövt bli några rubriker i kvällstidningarna om tjejen tyckt det var Hunky Dory. Om hon steppat ut från hotellet på morgonen, rosig om kinderna, med en känsla av "faan vilka härliga påsättningar jag hade igår!" Men så var det inte. Det hela urartade.

Och sedan, - den viktigaste frågan av alla. Vilka motiv hade denna kvinna för att anmäla? Knappast att göra livet surt för hockeykillarna i alla fall. Det skitsnacket köper inte jag.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2005 11:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: