sourze.se

Fadern tog barnen utomlands

Varför lyssnar inte vårt land på barnen. Det är våra barn som bär Sveriges framtid. Ska vi återigen skicka ut svenska medborgare ur Sverige.

Vår familj åkte på en semesterresa till faderns hemland. I stället för sol och värme uppdagades att faderns släkting och fadern utsatte våra barn, fyra och sex år gamla, för sexuella övergrepp.

Jag var tvungen att göra en anmälan. Myndigheterna trodde inte på mig trots att barnen berättat i förhör och flertalet vittnen fanns. Då jag hävdar att övergrepp har skett och att barnen behöver hjälp att bearbeta detta anser myndigheterna att det är skadligt för barnen att växa upp med mig och min inställning så därför fick fadern enskild vårdnad och flyttade omedelbart till sitt förra hemland med myndigheternas tillåtelse.

Barnen, svenska medborgare, födda och uppväxta i Sverige rycktes upp från sitt hem, sina kamrater, skola och invanda miljö och får nu endast träffa mig två gånger per år. Barnen ska flygas in från andra sidan jordklotet till Sverige för umgänge. Anmälan mot faderns släkting kvarstår. Det är han som hämtar barnen i skolan när fadern jobbar. Detta strider mot EU:s barnkonvention om de mänskliga rättigheter som Sverige har undertecknat, den kontinuerliga kontakten mor-barn är helt bruten.
Domen är överklagad till Högsta domstolen.


Om författaren

Författare:
Louise Valette

Om artikeln

Publicerad: 31 jan 2005 23:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: