sourze.se

Alltid med, bryr sig inte

Iglar, pisstinkande broar ...


djungler, naturens och människors har jag genomkorsat, genomlevt;
jag har bott bland iglar, anakondor, jaguarer, råttor, råttor, råttor, moskitmoln, knottsvärmar, myrhorder, skönheter med svarta ögon, skönheter med svarta själar, kalla tjuvar, svältande bönder, hämnande aidshoror, drogade horpojkar;
i middagshettans ångande snår, i regn som slår tungt, hårt, domnande;
plågad av moskiter, små bitande långbenta svarta svarta flugor, feberyrat i de svartaste absolut svartaste av heta nätter genomsur av äckelsur svett;
trängts i stinkande städer, yra och utmattade, sjungande och kvidande, vitala och döende på en gång;
trängts långa evigt långa nätter med bitande alkisar i kväljande bullrande stadsvrår, under pisstinkande broar, under kräkluktande filtar;
rest på överfulla heta skrikande bussar, ätit sopor, kräkts kräkts kräkts, skitit svartgröngul sump;
andats de ömhetsfattiga gatpojkarnas limandedräkt, nyckfulla fyllonas gammalspritandedräkt, slimmade latfeta överklasspojkarnas henneseyångor och bosscologne, skridande gapande amerikanernas hamburgeros och högdragna liklukt, de fina damernas diskreta essenser och sett deras blaserade blickar, likgiltiga munvinklar, lyssnat på deras brist på tanke och hjärta - och jag har alltid klarat mig ut, varje gång, ur varje snårig situation, förstått faran, risken men aldrig varit rädd, tack vare den gamla visdomen som nu har blivit min att den vise mannen finner sig tillrätta varhelst han befinner sig, låter sig aldrig föras vilse, är alltid i sitt nu, sitt här;
inte ett dugg intresserad att ändra;
leva och låta leva till varje pris;
lämnar dem att dö bara - i svältnojan, fattigfetman, förlora sig i rusdimman, förgiftas på soptippen, överdosera, dra ett sista limsniff, hosta upp tuberkellungan, riva caposismedaljongerna blodiga, luras i fetbanken av prydliga män, bedras i skumma lokaler av kitschiga ockrare, mördas för en skitsumma, för en skitsak, dåras av frälsare med alla svar;
var och en min bror, syster, älskare och älskarinna, guru och novis, offer och bödel, vän, ovän, ynkling, hjälte, utsugare, utsugen;
jag är i mitt här, mitt nu;
alltid;
aldrig i då;
aldrig i sedan;
alltid i mig


Om författaren

Författare:
Staffan Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 22 dec 2004 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: