sourze.se

Säg NIX!

De är ett riktigt gissel, dessa försäljare. Sen spelar det ingen roll om de försöker sälja någon guds budskap eller en ny teleoperatör. De sistnämnda är tack och lov rätt lätta att slippa.

Bara gå in på den här sidan och följ instruktionerna; Länk: nix.nu Och har ni anhöriga/vänner som har svårt att säga nej till påstridiga försäljare, hjälp dem att spärra telefonen. Ni gör en välgärning för alla, även försäljarna, som då vet att det är slöseri med tid att försöka ringa till denna person.

Däremot kan det vara lite knepigare att slippa Jehovas, andra frireligiösa förkunnare och vanliga dörrförsäljare. För alla har inte förmånen av att kunna ha en stor svart hund flåsandes i dörröppningen. Annars är det ett ganska effektivt sätt att få vara i fred för samtliga kategorier.
Dörrförsäljare är bara att slå igen dörren mitt framför näsan på. De ger i regel upp snabbt, väl medvetna om att tid är pengar. Medan de religiösa fanatikerna sällan ger upp lika lätt. En igenstängd dörr betyder bara att man måste göra ett nytt försök. "Offret" kanske tröttnar, om man är ihärdig nog. Då gäller det att ha ett någorlunda välsmort munläder och ha lite bra påståenden, att mata dem med. Själv har jag lyckats med att freda mej från både Jehovas och Pingstvänner. Utan att vara ful i munnen eller otrevlig.

Pingstfanatikern, en finsk manlig sådan, har en viss respekt för både hunden och mej. Och nu förtiden är hans försök att sälja någon av tidningarna, ganska lama. Här hemma dyker han över huvudtaget inte upp längre och skulle vi springa på varandra i samhället, frågar han bara lite försynt om jag vill köpa en tidning? Men ger sej inte in i någon diskussion, fast jag inte har hunden i närheten.
Jag chockade honom antagligen en av de sista gångerna han var här. Genom att ställa en enkel fråga;
"Vet du vem som var Adams första hustru?"
"Eva", svarade han, om en med viss tvekan. Tydligen förstod han att det var någon form av "kuggfråga".
"Nix! Lilith. Men eftersom hon vägrade att vara Adam underställd, gjorda som de var ur samma stoft, flydde hon ur paradiset. Och Adam som då blev utan kvinnligt sällskap, beklagade sej för Gud, som då gjorde lilla fogliga Eva från ett av hans revben."

Samma argument fungerar rätt bra på Jehovas, plus att det finns ett till mycket bra, som får de flesta kvinnliga Jehovas att hålla sej undan. De flesta av oss "avfällingar" känner kanske inte till så mycket om Jehovas och deras speciella förbud/bud. Men något som de flesta vet, är att en Jehova inte får ta emot blod eller organ för en transplantation. Inför planerade operationer är detta sällan ett problem, då de kan lämna blod till sin egen operation i förväg. Men när det uppstår akuta situationer eller blir frågan om transplantation, då är det s.a.s. kört.

Fråga då dessa kvinnor, om de har barn. Och om svaret är jakande, är det dags för nästa lilla fråga;
"Vad är då viktigast för dej, att lyda någon gammal skäggig gubbes påbud och på grund av detta dö eller att försöka hålla dej själv vid liv, så att du kan ta hand om och fostra dina egna barn?"

Och fungerar inte något av detta, säg bara att du är kommunist...


Om författaren

Författare:
Ilona Betula

Om artikeln

Publicerad: 20 dec 2004 14:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: