sourze.se

Fega debattörer på Sourze

Att skriva är det bästa som finns, men att angripa, förtala och använda andras namn är något av det grövsta.

Vi kan drabbas av oförrätter, men det värsta är när någon lånar någon annans namn för att misskreditera och sätta andra i klistret.

Sourze har känts som en kul webtidning att skriva i. Friare tyckeri och kanske inte alltid journalistiskt korrekt. Men väl en kanal för det fria ordet. Också för dem som dagspressen stänger ute från debattsidorna. Det fria ordet är värdefullt, som medialärare är en av uppgifterna att lära eleverna etik och moral inom press och media, lagar och förordningar. Men också att lära dem saklighet och att korrekt bemöta, kritiskt granska alla former av källor.

Att mitt namn lånas i kommentarsforumen till artiklar på Sourze, av någon som jag anser måste ha stora problem med såväl språket som kunskapen, stör mig och gör mig fruktansvärt arg. I mitt fall har det lett till att min chef och föräldrar till elever ifrågasätter mitt skrivande på Sourze. Eftersom jag är fd journalist och inte är feg till skillnad från vissa andra sk kommentatorer på Sourze föredrar jag att visa min indignation öppet och med namn.

Jag vill till föräldrarna vid Hässelby Gymnasium säga att jag aldrig skulle låna någons material för publicering eller ens omskrivning. Faktum är att det vi tar upp i skolan är sådant som jag redan har kännedom om, vi jobbar mycket med aktualiteter i media och eleverna har inte alltid koll på vare sig TV eller tidningsmaterial. I det här fallet var så gott som alla ganska okunniga innan, men efteråt visade de ett brinnande intresse och vilja att både förstå och tänka på det som hänt Egyptierna. Dessutom kunde de kommentera och reflektera moget och klart, på en nivå som ligger skyhögt över många kommentarer på Sourze, trots att detta är unga gymnasieelever.

Så fördelen med mediagymnasium är i vilket fall ett: unga människor lär sig tänka konstruktivt, klart och med tydliga underbyggda argument.

Ni som fått eller får era namn lånade i kommentarsforumen till artiklar på Sourze tills de löst problemet föreslår jag att spara alla dokument och att ni protesterar mot företeelsen som sådan. Sourze är en härlig idé men när rasism och fascism breder ut sig i spalterna under täckmantel fria ordet blir Sourze mot sin vilja en slasktratt för dem som inte klarar en frisk samhällsdebatt.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2004 11:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: