sourze.se

På arbetet i vintertid

Dagen är kall, i december

En kall midvinterdag strålar ljuset elektriskt genom den öppna atmosfären.

Jag hade tänkt genomföra en kraftfullare föreställning än vanligt, men tröttheten övermannade mig.
Det är märkvärdigt vad håret blir statiskt i kylan. Jag försökte ha i gelé, men det hjälpte inte.

Snön är vackert gnistrande. Ett stort träd är fyllt med koltrastar, de sitter på alla grenar och avtecknar sig som små klumpar mot himmelsljuset.

Jag arbetar i flera timmar. Till lunch har jag med mig en plastskål med mat, som jag tillagat helgen innan och förvarat i frysen sedan dess. Dofterna blandas i matrummet genom mikrougnarnas uppluckrande verkan.

Somliga vrider ratten till 2 minuter, andra så långt som till fem minuter. De vill ha sin mat ordentligt het. Irma, som alltid är så noga med sin klädsel, har pannbiff med löksås. Minilisen, som satt sig bredvid äter endast havregrynsgröt och mjölk.

Efteråt tyckte Irma det var lite torftigt, med betoning på lite. -Lite torftigt, det kan man inte blir mätt på. Två av de övriga arbetstagarna håller med henne.

Vid fyratiden mörknar det.


Om författaren

Författare:
Vivian Gustin

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2004 22:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: