sourze.se

Åsas spalt: Kvinna, 26; "Jag får inte orgasm!"

Jag är HELT säker på att det INTE beror på att du onanerat för länge, att du inte får orgasm.

Fråga:

Jag är en 26-årig kvinna. Gift sedan 4 år tillbaka. Jag har pga familjeförhållanden inte fått sexuella kontakter fram till den dagen jag gifte mig. Jag brukade onanera så länge jag minns. Nu har jag fått ett problem, jag får inte orgasm. Tror du att det är för att jag onanerat så länge... snälla hjälp.

************

Åsa svarar:

Hej,
jag blir blir ledsen att höra att du inte kan komma. Jag vet inte om jag uppfattar din fråga rätt, om du menar att du inte kommer alls, varken vid samlag eller vid onani. Fast det spelar ju mindre roll. Poängen går fram. Jag är HELT säker på att det INTE beror på att du onanerat så länge. Finns inga bevis på att onani skulle innebära att man inte får orgasm. Snarare tvärtom, ja inom rimliga gränser förstås. Det skullle möjligtvis vara att du har onanerat så hårt eller med något tillhygge, så du skadat dig själv, men så är det ju inte i det här fallet. Tycker det är svårt att råda dig, men jag tror att det är inuti dig själv du ska leta. Alltså inte inuti din slida, utan i dina egna tankar, vad du tycker om och vad du tänder på osv.. vad som har förändrats.

Du kanske ska testa andra sätt att smeka dig själv på. Nu vet ju inte jag hur/vad ni brukar göra, men försök att hitta på något nytt sätt att göra det skönt för varandra. Du själv kanske ska prova duschstrålen eller ta något att gnida dig emot istället för bara händerna. Försök att berätta för din man att du har fått det här problemet. Han är ju trots allt inblandad i detta han också och det borde ju också ligga i hans intresse att få ge dig njutning. Om du njuter så njuter han ännu mer, det är jag helt övertygad om. Det finns otroligt många olika sätt att underlätta för att få orgasm. Och jag tror att det kommer att ordna sig för dig. Kolla förresten in www.sexsvar.com . Den sidan kan kanske ge dig lite tips om vad du/ni kan hitta på. Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för dig nu.
Lycka till!

/Åsa


Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2004 00:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: