sourze.se

Politiker och andra skurkar

I vårt regerande etablissemang fifflar alla, från rödaste vänsterkant till blåaste högerkant. Pengabelopp dras ifrån eller läggs till vilket som är till bovens bästa inom det mesta.

Vad nu då? Inte kan väl de som valts till att regera vårt land vara skurkar! Slår man upp ordet skurk i en ordbok ser vi att det betyder bov, bedragare. Bedragare är den som fifflar med ekonomiska medel, såväl i stort som smått.

I vårt regerande etablissemang fifflar alla, från rödaste vänsterkant till blåaste högerkant. Pengabelopp dras ifrån eller läggs till vilket som är till bovens bästa inom det mesta. Det gäller resekostnader, matersättningar, ja allting. Sveriges Radio har gjort omfattande kontroller och avslöjanden görs på löpande band Ett allomfattande fiffel förekommer bevisligen av nästan alla statsråd och riksdagsmän. När skurkarna intervjuas kommer de med de mest otroliga och genomskinliga bortförklaringar, såsom glömska, feltolkade regler och annat dumt av det slag som endast obegåvade eller helkorkade personer kan komma på till sitt "försvar".

Det har väl inte gått någon förbi att allt fiffel alltid sker till bedragarnas fördel. Skulle glömska, slarv och bristande regeltolkning vara förklaringen skulle bovarna enligt slumpens lagar drabbas lika ofta av minus som plus i sina tydligen magra plånböcker. Men icke! Hela tiden är det fråga om att roffa åt sig allt de kan av skattebetalarnas pengar.

En regering borde bestå av personer med största möjliga intelligens och vara högutbildade inom det område det skall styra och ställa över.

Så är det inte nu. Ministrar byter plats som folk byter skjorta. Kunnande och utbildning frågas det inte efter, Göran Person sätter getabockar till trädgårdsmästare på alla poster. Tänk om våra stora företag skulle tillsätta folk på detta sätt till alla viktiga poster! De skulle då omgående förpassas in i konkursernas värld.

Tänk på Göran Perssons vansinniga slöseri när han nu skall slänga ett väl fungerande kärnkraftverk i sjön! Hans och andra politikers förstånd räcker inte till för att förstå att Sverige är det största och viktigaste företaget vi har. Så fort Göran Persson öppnar munnen får vi till livs hur bra Sverige går, hur pengar formligen forsar in i vårt land. Man behöver bara skrapa aldrig så litet på ytan så lyser denna lögn igenom i all sin kraft.

Det finns många aforismer som alluderar till den nu skildrade och fullständigt otroliga mänskliga svagheten. Här är en:

Ingenting är förskräckligare än en handlingskraftig okunnighet.
Johann Wolfgang von Goethe


Om författaren

Författare:
göran holm

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2004 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: