sourze.se

Åsas spalt: "Hon är för tråkig i sängen!"

"En familjerådgivare som vi besökte en gång sa: Om det hade funnits ett piller som ökade den kvinnliga sexlusten så hade jag varit arbetslös i dag."

Fråga:

Jag är sedan drygt tjugo år lyckligt gift med en vacker kvinna. Vi har tre barn och för övrigt så har vi det mycket bra. Vi har aldrig haft sex oftare än en gång i veckan. När vi älskar är det bra, men det är hon som bestämmer när, var och hur. Det sker alltid på mitt initiativ.

Det känns fruktansvärt förnedrande att helt vara i händerna på någon annan. Att aldrig få känna sig behövd, att aldrig få frågan om jag vill. Jag har försökt allt som rimligtvis går att göra, och jag kan bara konstatera att när vi har sex så är det riktigt bra. Vi har några sexleksaker och P-rullar och är hon på gott humör så kan det gå riktigt vilt till i sängkammaren. Detta har inte kommit automatiskt utan är ett resultat av åratals tjat. Den stora paradoxen är att det som för några år sedan var otänkbart för henne, tycker hon är riktigt kul i dag.

Denna erfarenhet delar jag med alla killar jag känner. Vissa har accepterat situationen, andra har skilt sig. En familjerådgivare som vi besökte en gång sa: "Om det hade funnits ett piller som ökade den kvinnliga sexlusten så hade jag varit arbetslös i dag. Mitt råd är därför till alla yngre killar: "Antingen så gillar ni läget och tar det onda med det goda eller så gör ni slut fort som fan." Det lär tydligen finnas tjejer där ute som äger en egen sexualitet. Jag har aldrig träffat någon, men så är det tydligen.

Micke

************

Åsa svarar:

Hej Micke,
visst äger kvinnor en egen sexualitet, det gör vi alla. Men alla kanske inte har kontakt med den på samma sätt. Men det finns också män som är som dessa kvinnor, så det är inget unikt beteende för oss kvinnor.

Jag läste igenom K:s svar och jag håller med det hon säger. Det är ett svårt ämne och jag tror att så många olika relationer som det finns, lika många är svaren på dessa frågor. Den lösning som passar er kanske inte alls passar grannen.. även om de lider av samma problem. Vi är komplexa varelser.. Men det verkar ju som att hon är mottaglig för förändringar, ni har ju trots allt kommit en bra bit på väg genom åren.

Om du fick önska, vad är det du vill ha? Har du berättat om dina fantasier för din fru, har du talat om hur förnedrad och liten du känner dig i den här situationen? Och tror du verkligen att det är som du säger?

Att anledningen till att din fru har släppt på hämningarna är resultatet av ditt tjat? Det låter negativt för mig och jag tror verkligen inte att det är därför som hon njuter mer fullt ut nuförtiden och vågar mer.. Jag tror snarare att det är hon själv som har fått större insikt och kontakt med sin egen sexualitet. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre, ni har nu varit gifta i över 20 år, och det har hänt saker hela tiden. Jag skulle vilja att du försökte berätta för henne vad du egentligen vill och sen, varför inte ta tag i saken med egna händer? Var lite dominant.. och se hur hon reagerar då?

Lycka till!

/Åsa


Om författaren

Författare:
Åsa Welin

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2004 17:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: