sourze.se

Väst faller mot öst

Per definition avser titeln terrorist någon som framför eller genomför uttal om hot och våld samt förverkligar dessa i avseende att föra en politisk, religiös eller individuell agenda.

Trots denna västerländska definition anses USA, en stormakt, ockupationsmakt och statsapparat med anknytning i djupt religiösa spår som en motvikt för terrorism i sin fortgående utveckling i antiterrorpakten mellan EU, FN och andra organ. Vad har hänt?

Statsapparaten existerar enbart i det begränsade syfte att skydda, försvara och respektera människors rättigheter. Apparaten är i sin minimalistiska utsträckning ett hjälpmedel för att säkra människans och individens egna åsikter och verkan, inte för att kontrollera eller övervaka. Trots detta, ökar Bushregimens maktutövande över oss i väst på ett sätt som kan liknas vid Forna Sovjetunionens skrämseltaktik och Kinas angiveriutövande. Dagligen utspelas en charad för den västerländska befolkningen. Bushregimens agenda för "kriget mot terrorism" uppvisar tydliga tecken på ett förankrat säte i kapitalism och makt.

Den minimala staten ska enbart behandla oss enligt följande: som okränkbara individer som inte kan eller låtes utnyttjas som instrument eller resurser. Vi har rätten att välja livsstil och att fullfölja denna utan rädsla för förföljelse eller tillrättavisande. Detta är en grundläggande rättighet i alla civiliserade samhällen. Att utgå från en militaristisk stat så som USA utvecklats till i syfte att dupera folket och följa en egen agenda innebär att individen inte respekteras och den enskildas rätt går förlorad.

När dessutom statsöverhuvudet för denna stat tillkommer på posten på ett sätt som tydligt ger misstankar om falskt spel kan man inte förneka folkets rätt att ifrågasätta. Det har ju på senare tid framkommit oegenheter i Bush regimens valkampanj som styrker folkets rätt att få svar i presidentens äkthet. För att statsapparaten i den fria världen ska kunna bearbeta och tillhandahålla människans roll som fria individer bör dess äkthet vara styrkt och framförallt total. Trots detta ser vi motsatsen.

Genom att förklara krig mot terrorismen så som det nu utvecklats öppnas ett fönster där Bush, Cheney och Powell kan styrka sin rätt genom att få folket att koncentrera sig på detta istället för administrationens underliggande agenda. Att det amerikanska folket som utpräglats som fria individer inte heller vill lyssna på eller analysera president G.W Bush agenda påvisar ju två saker som för mig verkar väldigt suspekt. Antingen vet folket att USA:s militaristiska politik är fel men de vågar inte yttra sig i den stat där nu angiveri är ett faktum eller också har statens makt indoktrinerat folket med sin propaganda om "antiterror", "fria värderingar" och "presidentens högre värde" under en sådan lång tid att det inte längre förekommer rätt och fel. Presidenten har alltid rätt!

Om vi tittar på den sista slutsatsen och vi anammar att detta är ett faktum kan man ju direkt visa att USA inte längre är i ett demokratiskt styre. När en sätts över resten förvandlas den minimalistiska statsapparaten till en emperialistisk diktatur där folkets egenrätt och deras val inte längre vilar på den demokratiska processen av helhet, utan där folkets bästa styrs och tillkommer efter regler satta av en man. Ett överhuvud som kanske inte är insatt i frågan. Vad hände med västs präglande respekt för individens och människans rättigheter. Som avslutning vill jag citera Ani DiFranco; "Take away our playstations and we are a third world nation."


Om författaren

Författare:
Erik Wennerberg

Om artikeln

Publicerad: 29 okt 2004 14:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: