sourze.se

Vittnesbörd av ett dagisbarn

En underbar bok berättad av Maxima, en Dobermannpinscher

När jag nyligen var på besök i Sverige fick jag en bok av en väninna som skrivits av Lyn Stenfelt. Boken ska delas ut till mattar och hussar som genom åren haft sina "barn" på Veras Hunddagis i Stockholm.

Att följa Maxima och hennes kompisar är såååå trevligt. Maxima har en stor idol, Molly, som en gång i tiden var nordisk champion. Hon anländer med sin husses chauffördrivna Bentley, men många av hennes kompisar kommer med buss 56.

Hon berättar så härligt om alla kompisar, deras promenade, hennes sommarvistelse hos morföräldrarna och hur det är att bli mamma.

Att följa med Maxima till London och Berlin är en reseskildring som jag inte tidigare läst. Angående det engelska språket så hade Maxima sedan tidigare lite problem.

Citat: Ska för all framtid minnas när min mamma och jag första gången blev presenterade för Veronikas inneboende Jonathan som: "Vera and her bitch Maxima".
Tappade all fattning tills det föll mig in - här i London en bitch, hemma i Stockholm en tik. Jag tackar jag. Visst är resandet bildande. Slut citat.

Jag har alltid varit och kommer alltid att vara en hundälskare så för mig är denna bok mycket speciell. Känner ni som jag så försök att få tag på boken.

För mig som bor i Portugal är det rörande att läsa om hur väl hundar omhändertas i Sverige. Det finns naturligtvis undantag men här har de flesta sina hundar springande vind för våg eller står bundna utanför husen dag som natt. De är smutsiga och fulla av löss. Så Maxima, kom ner till Portugal och ge dem lite kunskap om hur ni vill bli behandlade.

Är människans bästa vän hunden? En mycket fin vän i alla fall.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2004 01:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: