sourze.se

OK-Q8:s lilla bedrägeri

Nog borde jag vid detta laget lärt mej att titta och läsa det finstilta i det mesta.

Lik förbaskat trillar man dit igen, på grund av att man är för bekväm/slarvig. Så juridiskt sett har OK-Q8 sitt helt på det torra. Felet är enbart mitt.

Som de flesta av oss har jag ett par kreditkort till något/några bolag. För att slippa ha en massa kontanter tillgängliga när man ska betala. Det är så mycket enklare att bara stoppa in kortet i avläsaren, knappa in koden och så är det klart varefter räkningen kommer med posten. Eller som i mitt fall, med OKQ8, med e-post, något som verkligen är bekvämt, när det gäller att tanka. Man slipper trassla med en massa kontanter och springa in för att betala i kassan. Självklart tar man kvittot med sej, men handen på hjärtat, hur många av oss sitter och verkligen kollar av att det hela stämmer varje gång? Själv kastar jag i regel en blick på slutsumman och så länge den inte verkar allt för orimlig, betalar jag. Visst har jag då och då fundersamt rynkat lite på ögonbrynen och undrat över att räkningen inte varit större. Men kommit fram till att senaste inköpet antagligen föll för månadsstrecket och kommer med på nästa räkning. När nästa räkning kommit har man naturligtvis glömt de hela.

Varför har jag då inte sett att min kredit bara krympt och krympt? För att jag som sagt fått räkningen som e-faktura från OKQ8. Att betala med e-faktura är i regel så enkelt och bekvämt. Bara att klicka på ikonen betala, fylla i konto och så är det klart. Summan som ska betalas och de ibland kilometerlånga OCR numren är redan ifyllda. Men för att verkligen se vad man betalar måste man klicka på ikonen för "visa räkning". Men eftersom månadssumman aldrig varit alltför stor, har man bara klickat på "betala". Tills idag, då jag började undra över varför jag ska betala så mycket. Jag hade ju knappast använt kortet.

Till min fasa inser jag att jag inte alls betalat HELA summan varje månad. Utan minimibeloppet. Resterande summa har lagts på krediten, med en 14 procents ränta!
Förfasad tar jag kontakt med OKQ8 och de meddelar att man måste fylla i inbetalningssumman själv, VARJE gång. Annars betalar man bara minimibeloppet och resterande hamnar på krediten. Ber dem då att skicka mig ett inbetalningskort på hela summan jag är skyldig. För inte fanken sitter jag och betalar en massa extra ränta åt dem i onödan.

Får till svar; "Obs att inbetalningskortet som tidigare fortfarande är blankt för att du skall kunna nyttja delbetalningen." Men jag VILL INTE nyttja delbetalningen, jag vill betala ALLT på en gång. Bli av med skiten, slippa räntan. Det är ju därför jag ber dem skicka en sluträkning.
Hur j-a dum tror de att jag egentligen är? De har ju redan lyckats lura mej att betala en massa ränta i onödan. Just för att jag var så dum, att jag inte läste det finstilta.
Och måste jag gå in och ändra på summan varje gång jag betalar månadens räkning, då kan jag lika gärna ta besväret med att knappa in OCR nummer också. Hädan efter är det en riktig pappersräkning i brevlådan som gäller.

Så finns det fler av er där ute med OKQ8 kort och e-faktura, kolla era räkningar! Om ni så som jag slarvat eller missat att kryssa i någon liten ruta någonstans.


Om författaren

Författare:
Ilona Betula

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2004 22:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: