sourze.se
Artikelbild

Maud Olofsson for president

Är hon inte otroligt gemytlig Maud Olofsson? Ser henne stå där hemma på sin gårdsplan, hemtrevligt småpratande framför tevekamerorna.

Reinfeldt anländer, iklädd en randig mysfritidstenniströja i ljusblått, vitt och mörkblått ska vara en moderat för det.

Kd:s partiledare - ja just det, han är ny va? Men vad var det han hette nu igen? Han ser i varje fall ut som en liten skogsmulle, som nervöst försöker handskaka, varpå Maud tar tag i honom och ger honom en bamsekram. Sedan har vi folkets Lasse L. Denna belåtna katt som kisar lojt i solen. Såg honom aldrig skaka hand med Maud, men jag antar att han och Maud är lite tryggt, sällskapliga med varandra. De är ju äldst. ¨

Jaha, så de här ska bli utmanarna i nästa regeringsval, tänker jag - vilket gäng! Funderar på vem jag skulle kunna tänka mig som statsminister i en ny borgerlig regering.
Kristdemokraternas partiledare? Nej, knappast! Honom hinner vi inte lära känna ordentligt. Reinfeldt - denne självsäkra, vältalige unge man, som med temosiffror runt tjugotre procent i ryggen, säkert ser sig själv som en självklar vinnare. Men är han verkligen en statsministerkandidat? Tveksamt. Döljer han några skelett i garderoben? Eller är det ännu värre, är det kanske helt tomt i hans garderob sånär som på några randiga tenniströjor. Det vore nästan värre. Fredrik verkar dock vara en mycket duktig talare och säkert väldigt påläst, men har han tillräckligt med livserfarenhet på benen? Sedan har vi ju allas vår Lars Leijonborg. I mångas ögon kanske en person som det går lätt att göra sig rolig över framför teven. Lite som med Ernst från Sommartorpet. Säkert en given favorit för karikatyrtecknarna. Men faktiskt, jag tycker nog att han har tagit sig och har fått en hel del pondus! Eller var det kanske hans oljerock som gjorde det?

Men den klarast, lysande stjärnan på den blåa högerhimlen är ändå Maud. Tar hon bara av sig värdinneförklädet och accepterar det faktum att hon är en av högerledarna, så kanske hon kan visa att hon både är en god talare, har humor och sist men inte minst - tillräckligt med livserfarenhet för att kunna stå med båda fötterna i jorden. Hon är som en gul lysande blomma. Ja, hon kvalar nog in på min första plats.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 31 aug 2004 22:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: