sourze.se
Artikelbild

Johannes Jakobsson härjar igen!

Johannes Jakobsson härjar igen med sina fullkomligt ogrundade teorier om sexualbrottmål.

Han läser en artikel i DN om ett våldtäktsmål och ånyo konstaterar att flickor och kvinnor inte ljuger om sexualövergrepp! Jag kan garantera läsarna att Johannes Jakobsson inte vet vad han snackar om, och det verkar som om många som skrivit kommentarer till hans senaste artikel håller med mig! Efter att ha deltagit ett av det största våldtäktsmål i landets historia där jag stod och lyssnade på kvinnor som ljög domstolsledamöterna rakt upp i ansikten och efter att ha studerat sexualbrottmål i drygt 12 år under vilken tid jag läst inte mindre än ett 80 tal mål och granskat ungefär 15 st med finkamm, däribland det s.k. Södertäljefallet läs min DN debattartikel 30 april 1997, tror jag faktiskt att jag är rätt så kvalificerad att kalla Johannes Jakobsson en "fårskalle" för sina idiotiska resonemang.

Jakobsson vill ha oss att tro att äldre advokater som Leif Silbersky inte har en susning om unga människors sexuella beteende. Skitsnack Johannes! Silbersky är inte min favoritadvokat heller, men en sak är säker att han har arbetat med många sexualbrottmål i många år och han har stor erfarenhet av att lyssna i rättssalarna på unga människor som berättar om sina sexuella eskapader. Jag undrar hur många sexbrottsrättegångar Johannes har suttit i som observatör? Troligen inga därför att de flesta äger rum bakom stängda dörrar och de är bara advokater som Silbersky & Company som får insyn i förhören.

Nu vill jag klargöra en sak innan jag går vidare och ni som brukar kommentera och kalla mig för "bitter" m.m. får banne mej läsa noga nu så att ni en gång för alla fattar vad min ståndpunkt är. Jag tror INTE alls att alla kvinnor ljuger om sexbrott! Snarare är jag övertygad om att de flesta kvinnor som anmälar våldtäkt talar sanningen. Jag tror också att fler våldtäktsmän går fria än de som blir fällda oskyldigt. Men efter att ha granskat så många mål vet jag att det finns en vis procent av kvinnorna som, av olika anledningar, ljuger om övergrepp. Detta är juridiskt bevisat i och med att ett 50-tal män har friats genom resning efter att rättsväsendet kommit på att kvinnorna ljög. källa HDs arkiv på Riddarholmen, Stockholm Jag har själv suttit med i en av de nya rättegångar där man inte haft sekretess och hört kvinnan berätta att hon ursprungligen ljög för att slippa skämmas inför sin omgivning för att hon haft sex med en äldre man! Så återigen Johannes "fårskallen" Jakobsson - du vet inte vad du snackar om! Det finns kvinnor som ljuger - de är få , men de finns och det är inte din eller min uppgift att bedöma utifrån en tidningsartikel huruvida domstolen eller juristerna agerat korrekt eller inte. Visst får vi ha åsikter, men vi ska vara j-vligt försiktiga att skriva dem utan att ha underlag. När jag skriver om våldtäktsmål brukar jag alltid sätta mig in i detaljerna lite mer än att bara läsa tidningsreferaten som Johannes Jakobsson tycks göra. I Expressen 27/8 Länk: expressen.se publiceras en artikel om två män som friats av en hovrätt i Finland efter att han fällts tidigare i tingsrätten. Men hur kan jag eller någon annan oinsatt person veta hur det egentligen ligger till? Dilemmat är svår för domstolarna som ibland är tvunga att leka Gud och bestämma vem som talar sanning och vem som ljuger. I 90 procent av fallen har domstolarna rätt, men i 10 procent har de fel och 10 procent är för mycket enligt min uppfattning. Ofta dömer domstolen på svaga grunder där svensk rättspraxis påkallar friande vid rimligt tvivel.

Så här skriver Jakobsson: "Varför skulle flickan ha sagt något alls om det inte var så att hon blivit utsatt för ett brott? Tonåringar är kända för att hålla tyst inför sin familj om vad de sysslar med på fritiden" . Jag kan svara honom så här: Det där om varför en flicka skulle ha sagt någonting alls….. är ju ett naivt och fullkomligt dumt påstående som inte behöver utvecklas då alla fattar att det är ett korkat resonemang. Men att tonåringar är kända för att hålla tyst inför sina familjer om vad de sysslar med på fritiden är kanske mer sannt… ja Johannes… de talar inte om för sina familjer varje gång de har sex… eller gruppsex… eller kalla det vad du vill! Svenska tonåringar är faktiskt ganska duktiga på att ljuga för sina familjer om var de varit eller vad de pysslat med.

I sin artikel kritiserar Johannes Silberskys påstående att kvinnan är muslim och har svårare att tala om för sin familj att hon varit med om gruppsex. Givetvis vore det lika hemsk för en svensk familj att få veta att deras dotter blivit våldtagen, men i det svenska fallet är det mer sannolikt att familjen skulle ställa upp och stötta flickan till 100 procent medan i vissa muslimska kretsar OBS! inte alla det är mer sannolikt att familjen skulle utsätta flickan för repressalier. Inom den muslimska kulturen är sex överhuvudtaget fortfarande ett stort tabuämne. Det var vad Silbersky menade och han har rätt.

Nej, Johannes, som vanligt är du totalt ute och cyklar i dina ogrundade påståenden vad det gäller sexualbrottmål. Om du vill bli alla kvinnors "riddare" då får du skaffa kunskaper baserade på fakta. Läs 50st mål eller intervjua 25 st dömda eller 12st våldtäktsoffer som jag faktiskt gjort. Då kan du skaffa grunderna för vad du vill skriva. Till dess får du lägga ned pennan och acceptera att jag kallar dig för en "fårskalle" och istället för att rida på en vit häst får du nöja dig med en skitig grå åsna!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 27 aug 2004 16:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: