sourze.se

Billy Butt - en betonghäck

Vad gäller Billy Butt och hans bröder, så har jag bara ett råd; strunta i honom. Tig ihjäl karl och hans anhang av småpåvar. De kommer aldrig att ändra inställning till något.

Så "härjar" BB på Sourze igen. Om han är ett medvetet val som "skribent", från redaktionens sida på grund av att han väcker upprörda känslor eller representerar redaktörens åsikter, kan jag inte uttala mej om. Eftersom jag inte känner redaktören personligen. Eller BB för den delen heller. Och vill nog helst slippa också, vad gäller BB.
Att jag hitintill hållit tyst i BB debatten, beror på att han tillhör en sedan länge förlorad generation. Med häcken väl cementerad i sina egna fördomar. Där endast en liten klump cement lossnat under årens gång och förflyttat sej från ett "huvud" till ett annat. För att effektivt plugga igen öronen och ögonen på honom.

Nu är han inget unikt fall, han har ett välkänt och celebert antal bröder; som far och son Usch, Påven och Bin Laden. Män som är skräckslagna och rädda för kvinnor som vill/kan tänka och ifrågasätta saker och ting. Män som inte skyr några medel för att få behålla ALL makt. Män som varken lyssnar eller förstår någon form av argument.
Tacka f-n då för att det finns kvinnor som "slår" tillbaks med alla medel de själva bara kan. Om de sedan är så lyckat att påstå att alla män är talibaner eller presumtiva våldtäktsmän, det är en annan sak.

Vad gäller BB och hans bröder, så har jag bara ett råd; strunta i honom. Tig ihjäl karl och hans anhang av småpåvar. De kommer aldrig att ändra inställning till något. Livrädda som de är för att bli utsatta för samma sorts kränkningar som en del män roat sej med mot kvinnor under århundradenas gång. Män, som i tysthet svär ve och förbannelse över att det är förbjudet att bränna häxor på bål idag. Som inte insett, att majoriteten av oss kvinnor INTE är intresserade av att köra samma sorts race som de själva, gjort/gör.

Jag har ingen längtan efter att kväsa eller utrota alla män. Jag tycke om män, en del mer, andra mindre. Och lika väl som det finns skitstövlar bland männen, finns de bland kvinnorna. Visst, vi ÄR olika, både fysiskt och psykiskt i mångt och mycke. Men det som gör det så svårt, från båda håll, är oförmågan att LYSSNA till den andra. Och dit hör just BB och hans gelikar, de klarar varken av att lyssnar, se eller förstå.

Som exempel kan jag återge ett samtal jag hade med en äldre man. Som jag trots detta tycker mycke bra om. Vi diskuterade jämställdhet och han är uppvuxen i ett katolskt hem.
"Jag har då aldrig sett att kvinnor skulle behandlats som mindre värda inom den katolska religionen."
Nej, han hade aldrig sett något sådant. Men han blev fundersam, när jag frågade; "Hur många katolska kvinnliga präster finns det i världen?"
Det är just saker som dessa, som gör det så svårt, med BB och Co. De ser inte uppenbara saker och när någon då påpekar detta, så reagerar de allt som oftast med ilska. En ilska som egentligen bottnar i rädsla.

Visst har vi kommit en bra bit från häxbålens tid, då man som kvinna riskerade bli väl grillad för åsikter som gick emot kyrkans. Männen Men också männen har kunnat dra fördel av att vi idag försöker samarbeta. De blir inte längre per automatik fråntagna sina egna barn i samband med vårdnadstvister. En man kan stanna hemma och vara pappa utan att bli hånad. Alla män är inte intresserade av att gå ut och klubba ihjäl kvällens middag. Lika lite som alla kvinnor vill stanna hemma och ta hand om dito middag eller sköta barn hela dagarna.

Möjligheten för kvinnor idag att kunna stå på egna ben, utan att vara beroende av en mans välvilja är så mycke större än förr. Men vi är långt ifrån helt jämställda. Och orsaken till detta är just BBs och hans anhangs rädsla för att bli fråntagna alla sina manliga privilegier. De har helt enkelt inte insett, att vi vill inte ta allt, bara få vara med och dela.


Om författaren

Författare:
Ilona Betula

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2004 19:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: