sourze.se
Artikelbild

Försvara möjlighet till sprutbyte!

Jag läser med förskräckelse en artikel i Söderort om att sprutbytet skulle introducera unga människor till att börja med sprutor.

Detta uttalande är gjort av två f.d. narkomaner som nu är "nyktra". Låt så vara, men då måste jag få fråga dessa nyktra narkomaner. Den första gången ni såg någon
sprutnarkoman använda sin spruta, tänkte ni då att
nästa gång jag ska knarka ska jag göra det med en
spruta i armen? Knappast. Om ni vet hur de flesta
möten ni springer på börjar så sägs det där att vi ska
tänka på de människor som fortfarande lider där ute.
Och enligt min mening så lider man mycket mer av att
använda skitiga, smittade och slöa kanyler än att få
möjlighet till nya rena sprutor. Om ni någonsin varit sprutnarkomaner så måste ni väl också tycka att det är bättre att man får vara en frisk narkoman med mindre risk att smitta andra och sig själv med hepatit-c eller hiv. För knarkar gör de ju i alla fall.

Och ni som "12-stegare" tycks ha missat att läsa "traditionerna". Det står i tradition 11 " Vår linje i offentliga relationer grundas på attraktion snarare än på
marknadsföring. Det är nödvändigt att vi alltid behåller personlig anonymitet när det gäller press, radio och film". Dessutom borde dessa två människor läsa på lite mer om vad sprutbytet går ut på. Det är inte så att samhället kommer kasta ut en massa sprutor till alla narkomaner om ni trodde det. Nej, de människor som ska få nya sprutor får lämna in sin använda spruta för att få en ny. Och dessutom få möjlighet till socialkontakt för att i förlängningen kanske komma till ett eget beslut att sluta knarka. Det sättet ni valde att inte knarka passar inte alla.

Låt alla människor hitta sin egen väg ut ur detta helvete.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2004 09:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: