sourze.se

Winberg - en terrorist mot den svenske mannen

"Det behövs ett nytt kvinnouppror" säger Margareta Winberg till Expressen. Och så i en en debattartikel i samma tidning uppmanar hon kvinnor till revolt och föreslår att de ska skilja sig i fall de inte får sina viljor igenom.

Länk: expressen.se http://www.expressen.se/index.jsp?a171259

Även om hon numera tjänstgör som vår Ambassadör långt borta i Brazilien är Margareta Winberg onekligen Europas farligaste politiker - en terrorist som hotar den moderna europeiske mannen och hon måste stoppas!

Winberg har fört en ganska aktiv kamp för jämställdhet i Sverige och det ska hon få beröm för, men nu när hon tillsammans med en fånig mediekåt väninna vid namn Annika Bahrtine går ut en en stor svensk tidning och uppmanar kvinnor att "revoltera" mot män blir det hela delvis löjligt men ändå farligt för den svenska familjepolitikens framtid. Jämställdhet är en av det moderna Europas viktigaste frågor och den måste behandlas på ett vettigt sätt - men när man går över gränserna som dessa två gycklare nu gör, blir det inte längre jämställdhet utan det blir någon slags fånig dragkamp mellan könen där kvinnan ska vinna mot mannen bara för att lära mannen någon slags löjligt läxa! Det gör att vi män bara garvar åt dessa fåniga figurer!

Winberg menar att kvinnor lider under vad de kallar för männens förtryck, men hon glömmer att många svenska män också lider under vissa kvinnors förtryck. Det förtrycket består inte av fysisk våld, utan det består av en slags psykologiskt våld och förtryck som många svenska kvinnor dagligen utövar i hemmet och som man sällan läser om i tidningarna. Jag har faktiskt en gång själv upplevt detta förtryck i ett fyraårigt förhållande med en svensk kvinna där hon ena minuten kom hem på jätteglatt humör bara för att inom två minuter utan minsta anledning svänga till att bli en sur grinig bitch resten av kvällen - allt utan den minsta provokation från min sida! Ibland tittade jag i spegeln och frågade mig själv "Vafan gjorde jag nu för fel?". känner ni igen er killar? Hon kunde vara en ängel en dag men förvandlades till en djävul nästa dag. Detta Doktor Jekyl & Mrs Hyde beteende är någonting som många svenska män upplever i sina hem utan att de orkar tala öppet om saken.

På sextiotalet när Margaretha Winberg och jag var unga, var den svenska kvinnan en självständig, glad, färgrik gestalt. Sexig, intelligent och onekligen lockande. I dag har hon blivit en tråkmåns som för det mesta går klädd i svart för att dölja sin övervikt och hon är mindre utbildad och mindre självständig. Och istället för att ta tag i sitt liv och göra förbättringar skyllar hon allting på mannen. Och hon får stöd av sådana som Margaretha Winberg för att inte glömma journalister som Belinda Olsson, Linda Skugge mfl. Det finns förstås många duktiga kvinnor också. Jag vill inte generalisera, men i almänhet har den svenska kvinnan blivit en tråkig typ jämfört med kvinnor i andra länder.

Givetvis förekommer också våld i svenska hem. Winberg har rätt i mycket av vad hon vill kämpa emot, men det är hennes sätt att kämpa som gör henne till en gycklare i mannens ögon. Det farligaste i hennes budskap är att istället för att jämdställa de två könens roller vill hon gå emot naturen och göra kvinnan starkare än mannen. Detta kan du aldrig åstadkomma Margaretha Winberg därför att mannen är, av naturen, det starkare könet. Istället för att försöka trycka ned honom med ditt trams varför efterlyser du inte hans samarbete för att öka kvinnors jämställdhet? Mannen älskar ju kvinnan och genom att hänvisa till och kanske även manipulera den kärleken borde du kunna få mannen att ge sig? Genom att föra dessa löjliga debatter om hur jävligt den svenska kvinnan har det retar du bara upp den svenska mannen och han blir ännu svårare att övertyga. För en sak är säker, ni svenska kvinnor är ju mycket mera manipulativa än vi svenska män är! Så j-vla illa har ni det inte och så jädra synd om er är det inte!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2004 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: